More

  Nakenfisking – et nyttig hjelpemiddel for en god sak

  Facebook florerer av utfordringer mellom venner og kjente, og vi som fisker kan jo ikke være noe dårligere enn naturfotografene, fjelltoppnudistene eller badenymfene. Nå er begrepet nakenfisking innført, og dette handler slett ikke bare om å svinge stangen kun iført fødselsuniformen (oh yes, I went there).

  Av: Endre Hopland

  – Dette var bare et påfunn som dukket opp. Det har jo vært en del slike utfordringer på sosiale medier de siste årene, og mange av disse synes jeg har vært slappe saker. Å blotte seg på fjelltopper er for enkelt. Å bade i isvann er jo rett og slett helsefarlig. Nakenfisking er uskyldig og bare artig. Det er mer min stil, sier mannen bak det hele, Rune Sagen fra Hell i Størdal.

  Nakenfisking er kanskje uskyldig moro, men Sagen, som først ble intervjuet om saken av Adressa, har også en større tanke bak kampanjen som nå lever sitt eget liv blant fiskeinteresserte Facebook-brukere. De som blir utfordret til å kle seg naken på fisketur uten å levere varene, må nemlig ut med en pengegave til Redningsselskapet. At det er nettopp denne organisasjonen som er valgt er alt annet enn tilfeldig.

  – Jeg håper jo på mange nakenfiskebilder, og at folk finner på litt sprell. Samtidig vil jeg at Redningsselskapet skal få inn masse penger. De havner ofte litt i skyggen av de større veldedige organisasjoner, og for oss som er helårsfiskere er de en meget viktig organisasjon. Det beste vil være om alle bidrar med både nakenfiskebilder og penger til den gode saken, sier Sagen.

  Bilder av nakne mennesker i fiskerelaterte situasjoner har for lengst inntatt folk sine Facebook-feeder, og slik håper vi i Hooked at det skal fortsette sommeren igjennom. Men, på lik linje med Sagen, oppfordrer vi også alle som tar utfordringen til å gi en pengegave til Redningsselskapet. Det gjelder for så vidt folk som ikke blir utfordret, også. Alle som ferdes på sjøen kan nemlig få bruk for hjelp en eller annen gang, og da trenger vi de som gjør en innsats, uansett forhold.

  At ikke alle har sansen for nakne fiskere har vi få problemer med å forstå, men dersom en ser på signaleffekten denne kampanjen har, er dette rett og slett en bagatell folk som er fin på det bare må bite i seg. Dersom folk tenker på Redningsselskapet hver gang de ser et fiskebilde av tvilsom karakter denne sommeren, er det i aller høyeste grad verdt å blotte litt hud for.

  Gaver til Redningsselskapet gis via kontonrummer 5005 26 50000 eller VIPPS til 2366. Merk betalingen din med «nakenfiske». Du kan også sende SMS «naken» til 2366 for å støtte med 250 kroner. Pengene går til drift av redningsskøytene.

  Nakenfisking skjer ellers ute i naturen, og om du er på tungt havfiske, stalker karpe i skauen, venter å ørretvak ved elvebredden, drar oteren langs lyngheiene, harper makrell i fjorden eller haler krabbeteiner i sundet spiller ingen som helst rolle. Nakenbildet ditt merker du ellers med emneknaggen #nakenfisking,og husk for all del å sende utfordringen videre til dine venner.

  Da gjenstrå det vel egentlig bare å  finne frem fiskestang, kamera og Visa-kort. Klærne kan du bare legge fra deg hjemme. Skitt nakenfiske!

  (PS: Hvis noen skulle tro at vi i Hooked bare driver med formidling og ikke tar del i galskapen selv, så er ikke det tilfellet. Og du kan ikke være noe dårligere enn budbringeren, kan du vel?)

  Nakenfisking

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles