More

  Mor og sønn Roos Aas med hver sin tiplusser på samme tur

  På narredagen 1. april klarte både Kristin Roos Aas og sønnen Thomas mesterstykket å lure hver sin gjedde på over ti kilo til hugg. Fra samme båt.

  Av: Endre Hopland

  Forrige helg brukte Erik Walmann, Kristin Roos Aas og Thomas Roos Aas både lørdagen og søndagen til gjeddefiske i frivann, med henholdsvis Markus Taaje og Frederick Evensen som fjerdemann om bord hver sin dag. Lørdagen var heller treg, med bare smågjedder landet, men søndagen smalt det for alvor.  Det var den eneste hønen om bord som fikk all fisken lørdagen, og det var også Kristin Roos Aas som landet søndagens første fisk. Dette var en brukbar gjedde, men den bleknet sammenlignet med den sønnen hennes kroket litt senere på dagen. En Renzstein Beastlytail på 23 cetimeter ble nemlig litt for fristende for en skikkelig gjeddemadam, og med haspelutrustning fikk Thomas Roos Aas hendene fulle med den store fisken.

  – De utrasene der er rett og slett noe av det verste jeg har sett innen gjeddefiske. Nå pleier ikke fisken å kjempe så fælt i en-to grader varmt vann, men denne her var det virkelig fart i. Jeg synes likevel Thomas hadde god kontroll, og kjørte fisken fint, sier skipper og Pikewallis-gründer Erik Walmann.

  Til slutt havnet fisken i håven, og det var først da de fire om bord fikk se hvor stor den virkelig var. 119 centimeter og 11,2 kilo var de vitale målene, og dermed kunne fiskeren konkludere med ny pers på en av årets første frivannsturer.

  NY PERS: Thomas Roos Aas med sin nye gjeddepers på 11,2 kilo. (Foto: Erik Walmann)

  Fisken til Roos Aas junior var ikke voldsomt feit. Det var til gjengjeld gjedden moren hans kroket litt senere på dagen. En Wingman Kamikaze Kiwi fra Eastfield var shaden som skulle til for å lokke hennes aller første tiplusser til hugg, og for en fisk det var. Til tross for relativt beskjedne 106,5 centimeter, stoppet vekten på hele 10,5 kilo. Det er kondisjonen sin, det.

  GRIS: Kristin Roos Aas med en alvorlig trinn gjeddepurke på 10,5 kilo, fordelt på bare 106,5 centimeter. (Foto: Erik Walmann)

  Needless to say ble det rimelig bra stemning i båten denne søndagen, og da spiller det liten rolle at det ble mange oppskrapte og blodige fingre i løpet av dagen. Du kan lese mer og se lassevis av bilder fra fiskehelgen hos vår søsterside Pikewallis.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles