More

  Mjøsfisket i gang

   

  – Da vi kom ned på stranda kvelden 30. april, oppdaga vi at krøkla hadde begyt gytinga inn mot land. Krøkla er hovedmat for mjøs-ørreten, og denne gytinga pleier normalt skje rundt 17. mai. Når gytinga nå er i gang så tidlig, betyr det at fisken vandrer og at sesongen har starta for fullt, forteller Larsen på Moelv og Omegn JFFs nettsider.

   

  Les også : Krøkle 

   

  Sju båter var derfor på pletten i Ringsakerfjorden da fiskesesongen åpna på morgenen 1. mai – og alle fikk fisk:

  Øyvind Sjørengen og Finn Erik Rønning med flott mjøsørret. Foto: Moelv og omegn JFF.

   

  Storeslem til Gjøvik
  – De tre største fiskene fikk Øyvind Sjørengen fra Gaupen og Finn Erik Rønning fra Ingeberg. Sjørengen fikk en på 4,78 kilo og en på 3,32 kilo, mens Rønning kunne lempe inn en fisk på 3,02 kilo. De fleste fiskene første natta var på drøyt to kilo, og alle som ble veid inn på Ringstrand var av meget god kvalitet, forteller Larsen.

  Han forteller at det ble tatt mange fine matfisker på rundt to kilo denne natta. Det går imidlertid rykter om at erkefiendene i Gjøvik hanka inn storeslem denne natta: En gjøvikenser skal nemlig ha tatt en ørret på over 7 kg….

   

  Godt mai-fiske
  Så spørs det om mjøsfiskerne klarer gjenta fjorårets mai-suksess: Av de 58 som ble meldt inn til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse i 2011, ble mer enn førti tatt i mai. De som toppa fjorårets liste, kom imidlertid litt lengre ute i måneden – Kjell Arne Slettum fra Brumunddal (8,6 kilo – tatt 17. mai i Furnesfjorden) og Hallvard Furuset fra Åsvang (7,2 kilo – tatt 26. mai i Nessundet).

  – Morsomt blir det også å følge med på hva som skjer nede i Åkersvika denne måneden. Dette er tida for å prøve seg på storgjedda. 2. mai i fjor tok Jørgen Asplund ei gjedde på 18,6 kilo, noe som forøvrig ble registrert som norgesrekord. Det skal bli spennende å se hva fiskesesongen 2012 bærer med seg, medgir Hamar Arbeiderblad.

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles