More

  Mikael temmet en av Østersjøens kjemper

  Det svømmer mye stor laks i Østersjøen, men fisk over 15 kilo er det langt fra alle som kommer i kontakt med. Laksen Mikael Åkesson fikk i forrige uke var nærmere 20 enn 15, og den svømmer fortsatt.

  Av: Endre Hopland

  Det var Team Abel/Buff, bestående av Johan Abelsson og brødrene Mikael og Mattias Åkesson, som denne dagen var ute på treningsfiske før Trolling Master Bornholm. Etter å ha trollet en stund, smalt det til i overflaten på en Northern King-sluk i fargen BC, skriver trollingentusiastene i Team Propell, som først omtalte saken.  Mikael Åkesson tok stangen, og fightet etter hvert inn en nydelig laks på hele 18 kilo. Fisken ble veid kjapt i håven, før den ble satt pent tilbake, igjen.

  – Fisken tok i 14.00-tiden, nord for Krigers flak. Det ble en veldig fin fight på rundt 30 minutter. Fisken var litt støl i det 3,5 grader kalde vannet, så en stor del av kampen var på kort line, 10-30 meter rundt båten, forteller skipper Abelsson.

  Det er ikke lenge til klassikeren Trolling Master Bornholm går av stabelen, en konkurranse som er et absolutt must for alle trollingentusiaster. At det allerede nå tas laks på nesten 20 kilo er utvilsomt et godt tegn for alle som gleder seg, spesielt med tanke på at fisken ble satt tilbake igjen.

  Du kan lese mer om fangsten og se video av det hele på bloggen til Team Propell.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles