More

  Meite etter abbor

  017
  Abbor tatt på duggmark

   

  Meite etter abbor kan være så mangt, mark og dupp eller kanskje en reke på bunnmeite riggen. Kommer i denne delen til å gå igjennom litt rundt agn og utstyr.

   

  En av mine favorittmetoder til abbor er duppmeite med mark eller reke. Først så vil jeg anbefale at man dropper den klassiske rød/hvite duppen for noe mer følsomt.  De fleste gode sportsfiskbutikker vil ha gode alternativer, hvis de ikke har det på nett, så ring de og spør. Kan garantere flere napp og flere fisk på land med mer følsomme dupper. I tillegg trenger man bare duppstoppere, splitthaggel og gode kroker. Gode agn er mark, reker eller maggot hvis det er veldig tregt fiske. Et godt utgangspunkt ved duppmeite er å begynne ved bunnen, så kan man prøve andre steder i vannlaget hvis det ikke skulle nappe nær bunnen.

   

  To forskjellige dupptyper jeg bruker til abborfiske.
  To forskjellige dupptyper jeg bruker til abborfiske.

  Smale antennedupper passer bra til mark og maggot, men en dupp med litt kropp er førstevalget til større agn som reker og duggmark. Felles for begge typene er at man bør blye de ned slik at bare tuppen av duppen er synlig. Da vil man se nappene mye bedre siden abboren vil kjenne minimalt med motstand.  En bonus med duppmeite er at det er veldig visuelt. Perfekt når barna skal få sin første fisk.

  Duggmark
  Duggmark

  Kanskje det aller beste agnet er duggmark, hvis du ikke får tak i det er vanlig meitemark en god nummer to. Selv oppbevarer jeg duggmarken i vått avispapir i kjøleskapet.

  Bunnmeite er den andre metoden som brukes mye til abbor. Krok, svirvler, gummiperler og vanlige pæresøkker i forskjellige vekter er det man trenger. Det er lurt å fiske med glidende søkke da abboren kan være vanskelig å få til å nappe til tider. Søkket på sena, en gummiperle, så en svirvel man fester fortommen i. Den store fordelen med bunnmeite kontra duppmeite, er at man øker rekkevidden betraktelig. Man kan også fiske på dypere vann enn med dupp.

  Har allerede nevnt mine favoritter som agn. Kongen blant abboragn er duggmarken. Enkleste måten å skaffe seg duggmark er å finne frem hodelykta. Så finner man seg en plen med kort gress. Til slutt blir det å liste seg rundt i mørket å plukke de opp. Det er ikke bare enkelt da de faktisk er lynraske hvis de registrere bevegelser. Vanlig mark gjør også nytten. De kan man enten kjøpe, eller grave de selv i komposten. Reker er et annet godt agn. Det er i tillegg er lett tilgjengelig i frysedisken i de fleste butikker. Maggot er også et agn verdt å nevne. Under vanskelige forhold er maggot et godt agn. Har selv fått abbor på 1430 gram på 2 maggot og en liten krok.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Gode kroker
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Spiltthaggel er et viktig tilbehør.

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles