More

  Markafiske og stor settefisk i fokus på årets første Revirkveld

  Kommende torsdag klokken 19.00 inviteres det til årets første Revirkveld i Oslo. Temaet er skjebnen til de mange store settefiskene i Marka.

  Av: Endre Hopland

  I 2015 og 2016 ble det satt ut ca. 3000 fangbare og merkete ørreter i en rekke vann i Oslo, Akershus og Østfold. Markafiskeprosjektet hadde som formål å booste interessen for skogsørrefiske og øke kunnskapen om stor settefisk. Men hvordan gikk det egentlig med disse fiskene? Det ønsker den ørretfiskende duoen og Lars Nilssen og Lars Lenth i Lars og Lars å få svar på.

  – Hvor mange er blitt fisket opp? Hva skjedde med de som ikke gikk på krok den første sommeren? Er det noe som tyder på at mange ble fiskespisere? Gikk de opp i gytebekkene på høsten? Hva vet vi generelt om tilslaget av stor settefisk? Dette er noen av spørsmålene som vil bli belyst og diskutert på årets første Revirkveld, sier Nilssen.

  Til Revir Oslo denne kvelden kommer fiskebiolog Ruben A. Pettersen, som er hjernen bak prosjektet. Han vil forklare hvorfor en studerer stor settefisk, og vil samtidig belyse hva som skjer når en bruker stor settefisk sett i et evolusjonsperspektiv.

  Lise Heier, som har vært prosjektansvarlig for Markafiskeprosjektet i sluttfasen, sitter på ferske resultater og analyser fra det hele. Disse vil bli lagt fram på møtet. I tillegg vil Ole-Håkon Heier, som er fiskeansvarlig i Midtre Degernes grunneierlag, fortelle om erfaringene de hadde med Markafiskene og ørretutsettinger generelt i Fjella i Østfold.

  Lars Nilssen kommer også til å gå gjennom det han selv har funnet av studier og rapporter om utsetting av stor settefisk, og han har som vanlig også noen tanker om fenomenet i et større perspektiv.

  Det hele sparkes i gang klokken 19.00, og Revirkvelden, som altså arrangeres av Lars og Lars, varer til 21.00. Mer informasjon om både arrangementet og påmelding til dette finner du her. Alle er hjertelig velkomne.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles