More

  Markafiske og stor settefisk i fokus på årets første Revirkveld

  Kommende torsdag klokken 19.00 inviteres det til årets første Revirkveld i Oslo. Temaet er skjebnen til de mange store settefiskene i Marka.

  Av: Endre Hopland

  I 2015 og 2016 ble det satt ut ca. 3000 fangbare og merkete ørreter i en rekke vann i Oslo, Akershus og Østfold. Markafiskeprosjektet hadde som formål å booste interessen for skogsørrefiske og øke kunnskapen om stor settefisk. Men hvordan gikk det egentlig med disse fiskene? Det ønsker den ørretfiskende duoen og Lars Nilssen og Lars Lenth i Lars og Lars å få svar på.

  – Hvor mange er blitt fisket opp? Hva skjedde med de som ikke gikk på krok den første sommeren? Er det noe som tyder på at mange ble fiskespisere? Gikk de opp i gytebekkene på høsten? Hva vet vi generelt om tilslaget av stor settefisk? Dette er noen av spørsmålene som vil bli belyst og diskutert på årets første Revirkveld, sier Nilssen.

  Til Revir Oslo denne kvelden kommer fiskebiolog Ruben A. Pettersen, som er hjernen bak prosjektet. Han vil forklare hvorfor en studerer stor settefisk, og vil samtidig belyse hva som skjer når en bruker stor settefisk sett i et evolusjonsperspektiv.

  Lise Heier, som har vært prosjektansvarlig for Markafiskeprosjektet i sluttfasen, sitter på ferske resultater og analyser fra det hele. Disse vil bli lagt fram på møtet. I tillegg vil Ole-Håkon Heier, som er fiskeansvarlig i Midtre Degernes grunneierlag, fortelle om erfaringene de hadde med Markafiskene og ørretutsettinger generelt i Fjella i Østfold.

  Lars Nilssen kommer også til å gå gjennom det han selv har funnet av studier og rapporter om utsetting av stor settefisk, og han har som vanlig også noen tanker om fenomenet i et større perspektiv.

  Det hele sparkes i gang klokken 19.00, og Revirkvelden, som altså arrangeres av Lars og Lars, varer til 21.00. Mer informasjon om både arrangementet og påmelding til dette finner du her. Alle er hjertelig velkomne.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles