More

    Krydret ørret på grill

    Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, og behold gjerne en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften om krydret ørret på grill er ørreten en spennende krydret!

    Krydret ørret på grill - Foto Aina Hole
    Krydret ørret på grill – Foto Aina Hole

    [divider]

    Antall porsjoner : 4

    Tilberedning: 20-40 minutter

    Vansklighetsgrad: Middels

    [divider]

    Ingredienser

    [starlist]

    • 800 g  ørretfilet
    • 2 ts  sukker, brunt
    • 1 ts  chilipulver
    • 1 ts  spisskummen, malt
    • 1 ts  timian
    • 1 ts  salt
    • 2 ts  olivenolje
    •    sitrongress
    •    timian, frisk

    [/starlist]

    Potetsalat

    [starlist]

    • 600 g  potet
    • 50 g  spinat
    • 5 stk  reddik
    • 1 stk  rødløk
    • 2 ss  dill, frisk
    • 1 dl  majones
    • 2 dl  rømme
    • 3 ss  pepperrot

    [/starlist]

    Framgangsmåte

    1. Skjær ørretfilet i serveringsstykker.
    2. Rør sammen sukker, de tørre krydderne og olje sammen, og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.
    3. Grill ørretstykkene ca. 4 minutter på hver side.

    Potetsalat

    1. Kok potet, skrell og del i mindre biter.
    2. Bland potetbitene med hakket spinat, skivede reddiker, finhakket rødløk og grovhakket dill.
    3. Bland rømme, majones og revet pepperrot inn i potetsalaten.

    Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av, pynt med sitrongress og frisk timian.

    Kilde: Godfisk

    Hookedhttps://www.hooked.no
    Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

    Latest articles

    Related articles