More

  Klart for nytt NM i sjøisfiske

  Lørdag 30. januar inviterer nok en gang Nidaros kystmeitelag til NM i sjøisfiske på Løgninfjorden i Nord-Trøndelag. Her skal det kjempes om premier for over 70 000 kroner.

  Av: Endre Hopland

  Sjøisfiske-NM på Løgninfjorden har blitt en årlig happening, og en god uke før det hele braker løs igjen, har arrangørene 70 påmeldte isfiskere til konkurransen. Enda er det plass til 30 stykk, men dersom du vil være med, må du melde deg på innen førstkommende søndag.  – Vi har plass til flere enda, så det er bare å melde seg på. Premiebordet har nå passert 70 000 kroner, noe vi egentlig er superfornøyd med, sier Irvin Kilde i arrangørklubben til Hooked.

  Påmeldingen har gått siden 24. september, og om du fremdeles ikke har fått ut fingeren, kan du altså melde deg på i ytterligere et par dager. Det gjør du ved å følge denne linken. Selve konkurransen går altså av stabelen lørdag 30. januar, med fiskestart klokken 09.00 og avslutning 17.00. Utgangen blir ved Leirvika (Gryta), og alt du trenger å kjenne til av fiskeregler og grunnvekter finner du her.

  Det koster 300 kroner å delta i åpen klasse, 150 i juniorklassen og 100 kroner ekstra per deltaker dersom en ønsker å melde på tomannslag. Det kan også være smart å ha med seg noen kroner ut på isen, da det er varm mat og drikke for salg under hele konkurransen. Premieutdelingen blir ellers på Lyngen Fjordhotell fra klokken 20.00 lørdag kveld.

  Fikk du med deg denne? Søvnløs på Løgninfjorden

  – Nå får vi inn et mildvær som skaper unødvendig spenning, men vi krysser fingrene for Løgnin. Vi har uansett Hjellbotn som en backup, en destinasjon som funket bra under stormen i fjor, men jeg har altså stor tro på at det holder på Lygnin, sier Kilde til Hooked.

  Løgninfjorden er kjent for sine mange skater, og som vanlig vil prisen Årets gullskate bli delt ut til den fiskeren som får den største skaten. Biolog og skateekspert, Arve Lynghammar, er på plass på isen med merkeutstyret sitt under hele konkurransen, da alle skater som blir fanget skal veies, måles, merkes og settes tilbake igjen.

  Øvrig informasjon om arrangementet finner du på NKML sin egen blogg og på NM sin Facebookside. Vi håper å se deg på Løgnin-isen.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles