More

  Klart for andre runde i norgescupen i fluefiske, og alle kan delta

  Neste helg går andre runde av årets norgescup i fluefiske av stabelen i Sigdal, og arrangementet er åpent for alle interesserte.

  Av: Endre Hopland

  – Konkurransefluefiske i regi av NKFF er åpent for alle som ønsker å delta, både barn, unge kvinner og menn. I tillegg til det sosiale der man møter mange andre meget dedikerte og veldig dyktige fluefiskere, så er konkurransefluefiske også veldig lærerikt og man utvikler både kunnskap og teknikk fort i dette miljøet. Her kan alle fluefiskere lære noe av hverandre, uansett hvilket nivå man ligger på, sier Haakon Roe i NKFF til Hooked.  Årets første norgescuprunde ble arrangert i Stavanger i april, og når andre runde dras i gang neste helg, er det altså Sigdal, nærmere bestemt Haglebu, som er arenaen.

  Denne gangen skal det fiskes fra land, fra båt og utvadet, og antallet deltakere avgjør metodefordelingen. All fisk skal opp, da det drives kultivering i området, og alle deltakere får utdelt en pose som fisken skal oppbevares i. Artene som teller i runden er ørret og røye.

  – Man må gjerne ta med eget drivanker hvis man ønsker det, og vi ber ellers folk huske at solbriller er påbudt under båtfiske. Alle må også medbringe egne flytevester, sier Roe.

  Tidsskjema vil bli opplyst om på informasjonsmøtet ved butikken på Haglebu feriesenter fredag 22. juni klokken 20.00. Konkurransestart er ellers satt til lørdag klokken 09.00. Påmeldingsavgift dekker fiskekort, båtleie og NKFF-avgift, og denne innbetales til Buskeruds Fluefiskere (kontonummer 2270 24 49425). Prisene for deltakelse er til sammen 450 kroner for NKFF-medlemmer, 300 kroner for juniormedlemmer og 600 kroner for ikke-medlemmer.

  – Man er regnet som påmeldt når innbetalingen er registrert, og dette må skje innen 17. juni. Alle må merke innbetalingen med navn og kategori, sier Roe.

  Det legges ellers opp til felles grilling på lørdagskvelden, der alle skaffer det de selv vil spise.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles