Klart for andre runde i norgescupen i fluefiske, og alle kan deltaDel dette:

Neste helg går andre runde av årets norgescup i fluefiske av stabelen i Sigdal, og arrangementet er åpent for alle interesserte.

Av: Endre Hopland

– Konkurransefluefiske i regi av NKFF er åpent for alle som ønsker å delta, både barn, unge kvinner og menn. I tillegg til det sosiale der man møter mange andre meget dedikerte og veldig dyktige fluefiskere, så er konkurransefluefiske også veldig lærerikt og man utvikler både kunnskap og teknikk fort i dette miljøet. Her kan alle fluefiskere lære noe av hverandre, uansett hvilket nivå man ligger på, sier Haakon Roe i NKFF til Hooked.Årets første norgescuprunde ble arrangert i Stavanger i april, og når andre runde dras i gang neste helg, er det altså Sigdal, nærmere bestemt Haglebu, som er arenaen.

Denne gangen skal det fiskes fra land, fra båt og utvadet, og antallet deltakere avgjør metodefordelingen. All fisk skal opp, da det drives kultivering i området, og alle deltakere får utdelt en pose som fisken skal oppbevares i. Artene som teller i runden er ørret og røye.

– Man må gjerne ta med eget drivanker hvis man ønsker det, og vi ber ellers folk huske at solbriller er påbudt under båtfiske. Alle må også medbringe egne flytevester, sier Roe.

Tidsskjema vil bli opplyst om på informasjonsmøtet ved butikken på Haglebu feriesenter fredag 22. juni klokken 20.00. Konkurransestart er ellers satt til lørdag klokken 09.00. Påmeldingsavgift dekker fiskekort, båtleie og NKFF-avgift, og denne innbetales til Buskeruds Fluefiskere (kontonummer 2270 24 49425). Prisene for deltakelse er til sammen 450 kroner for NKFF-medlemmer, 300 kroner for juniormedlemmer og 600 kroner for ikke-medlemmer.

– Man er regnet som påmeldt når innbetalingen er registrert, og dette må skje innen 17. juni. Alle må merke innbetalingen med navn og kategori, sier Roe.

Det legges ellers opp til felles grilling på lørdagskvelden, der alle skaffer det de selv vil spise.

Del dette:
Prev Team Gråstein på rypejakt i Hordaland i levende bilder
Next Flott ørret på flue blant gatelys og hasjrøykende slakkiser

Comments are closed.