More

  Kjempelaksen til Peter tok 300 meter snøre i første utras

  Peter Hellgren og kjæresten Nina Söderblom i Team Taking Time kommer neppe til å glemme årets Skjærtorsdag med det første.

  Av: Endre Hopland

  Hellgren og Söderblom skulle bare ut en kort ettermiddagstur etter Østersjø-laksen med utror fra Simrishamn denne torsdagen, og paret satte kursen utover på leting etter litt varmere vann. Ved kjente Waypoint 11 fant de det de lette etter, en liten flekk med 0,8 gradere varmere vann resten av omgivelsene. Flekken inneholdt også godt med byttefisk, så dette ble dagens fiskeplass.

  Etter rundt en halvtimes fiske i området, smalt det brutalt til på en grønn og svart-gummifisk, som ble fisket bak en 11-tommers Oki-flasher på rundt 30 meters dyp, melder trollingentusiastene i Team Propell, som først omtalte saken.

  Kjempelaksen som hadde tatt kunstagnet var råsterk, og tok hele 900 fot snøre, eller 300 meter om du vil, i det første utraset. Fighten med fisken ble brutal og lang, men etter en time og ti minutter kunne den sølvblanke kjempen løftes om bord.

  Oppe i båten ble laksen veid til hele 21,6 kilo, og målt til 121 centimeter, en virkelig drømmefisk for absolutt alle med interesse for befinnede skapninger. Etter et par kjappe bilder fikk laksen for øvrig svømme tilbake der den kom fra, og de to fiskerne stod igjen med en opplevelse for livet.

  KJEMPEFISK: Peter Hellgren og kjæresten Nina Söderblom i Team Taking Time fikk en laks utenom det vanlige Skjærtorsdag. (Foto: Nina Söderblom)

  Du kan lese mer om den fantastiske fangsten på bloggen til Team Propell. Her kommer også fangstmannen selv med noen gode tips til alle som vil prøve seg etter laksen i sjøen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles