More

  Kenneth Bruvik tildeles Gullaksen 2018

  På Villaksauksjonen i Oslo, som arrangeres av Reddvillaksen , deles årlig ut en pris kalt «Gullaksen«. Prisen deles ut, til en person eller forening som har gjort en stor innsats over tid for å bevare våre unike stammer av villaks og sjøørret.

  Årets vinner er Kenneth Bruvik.

  Kenneth får prisen med bakgrunn i sitt langsiktige og utrettelige arbeide med å rette oppmerksomhet mot å bevare norsk kystnatur, fjorder og elver, inkludert de skapningene som lever der. Kenneth har gjennom sitt virke og engasjement dokumentert hvordan alt i naturen henger sammen med alt, og at menneskelig påvirkning forskyver denne balansen. Vi må derfor ta hensyn til at det kommer generasjoner etter oss, som skal leve i det det samme miljøet vi er så heldige å være født inn i.

  Kenneth arbeider faktabasert, noe som gir tillitt i en verden av motstridende interesser. I 2018 ble til sammen 4 episoder av «Den Fantastiske Villaksen» vist i beste sendetid på NRK. Serien er produsert av Pandora Film AS, med støtte fra Miljødirektoratet, og ble det mest sette naturprogrammet på NRK i nyere tid. Mange har gjennom denne serien fått øyene opp for villaksens utfordringer og fått forståelse for at noe må gjøres for å bevare våre unike villaksstammer, som alle er genetisk tilpasset «sin» elv.
  Kenneth fikk tidligere i år Fiskeridirektoratets Miljøpris  til tross for sin tydelige motstand mot dagens oppdrettsregime i åpne merder.
  Vi gratulerer Kenneth og håper prisen gir inspirasjon. Vi ser frem til fortsatt hardt arbeide og engasjement, enten dette er knyttet til villaks, hvaler, plast eller annet. Som sagt så henger alt sammen med alt i naturen.  Premien på 15.000 kroner i fiskeutstyr fra Guideline overrekkes sammen med gullaksplakett og laksenål av gull til å feste på jakkeslaget.

  Redd Villaksen

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles