More

  Kenneth Bruvik tildeles Gullaksen 2018

  På Villaksauksjonen i Oslo, som arrangeres av Reddvillaksen , deles årlig ut en pris kalt «Gullaksen«. Prisen deles ut, til en person eller forening som har gjort en stor innsats over tid for å bevare våre unike stammer av villaks og sjøørret.

  Årets vinner er Kenneth Bruvik.

  Kenneth får prisen med bakgrunn i sitt langsiktige og utrettelige arbeide med å rette oppmerksomhet mot å bevare norsk kystnatur, fjorder og elver, inkludert de skapningene som lever der. Kenneth har gjennom sitt virke og engasjement dokumentert hvordan alt i naturen henger sammen med alt, og at menneskelig påvirkning forskyver denne balansen. Vi må derfor ta hensyn til at det kommer generasjoner etter oss, som skal leve i det det samme miljøet vi er så heldige å være født inn i.

  Kenneth arbeider faktabasert, noe som gir tillitt i en verden av motstridende interesser. I 2018 ble til sammen 4 episoder av «Den Fantastiske Villaksen» vist i beste sendetid på NRK. Serien er produsert av Pandora Film AS, med støtte fra Miljødirektoratet, og ble det mest sette naturprogrammet på NRK i nyere tid. Mange har gjennom denne serien fått øyene opp for villaksens utfordringer og fått forståelse for at noe må gjøres for å bevare våre unike villaksstammer, som alle er genetisk tilpasset «sin» elv.
  Kenneth fikk tidligere i år Fiskeridirektoratets Miljøpris  til tross for sin tydelige motstand mot dagens oppdrettsregime i åpne merder.
  Vi gratulerer Kenneth og håper prisen gir inspirasjon. Vi ser frem til fortsatt hardt arbeide og engasjement, enten dette er knyttet til villaks, hvaler, plast eller annet. Som sagt så henger alt sammen med alt i naturen.

  Premien på 15.000 kroner i fiskeutstyr fra Guideline overrekkes sammen med gullaksplakett og laksenål av gull til å feste på jakkeslaget.

  Redd Villaksen

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles