More

  I morgen går startskuddet for Nedre Glomma Gjeddefestival

  Siden 2010 har fang og slipp- konkurransen Nedre Glomma Gjeddefestival blitt arrangert med basecamp på Furuholmen. I morgen braker det løs igjen.

  Av: Endre Hopland

  – Interessen er stadig økende, også blant barn, ungdom og damer. Vi hadde 15 påmeldte båter det første året, mens tallet i fjor var oppe i 51 båter. Det ser vi på som veldig positivt, sier Ted Sørlie i arrangørklubben Skjeberg og Omegn Jeger- og Fiskeforening til Hooked.

  Konkurransen går over to dager, fra lørdag klokken 10.00 til søndag klokken 14.00, og dette er altså en ren fang og slipp-konkurranse der det er lengden på fisken som teller. Det konkurreres i en egen, individuell klasse for lengst gjedde, samt en lagkonkurranse der de fem lengste gjeddene per båt teller.

  Før konkurransestart får alle båter utdelt hver sin målestav som skal brukes når antall centimeter med gjedde skal måles. Det er ellers tillatt med inntil seks stenger per båt, og det skal fiskes med sportslig redskap. Gjeddesakser, hagle, høygaffel og andre våpen som har felt mange gjedder i Norge opp gjennom tidene er selvsagt ulovlig. Det er naturlig nok heller ikke lov å bruke levende agn. Paravaner, dyprigger og ekkolodd er derimot tillatt.

  All gjedde som tas i konkurransen skal slippes ut igjen umiddelbart etter innveiing, måling og fotografering. Gjedder som ikke settes tilbake igjen vil ikke telle i konkurransen.

  Konkurranseområdet strekker seg fra Vamma i Askim til Opsundtangen i Sarpsborg, og utkjøring med båter starter etter utdelt informasjon på Furuholmen klokken 09.30 lørdag morgen. Alle båter må være inne igjen senest klokken 14.30 søndag ettermiddag.

  – I fjor hadde vi hele syv gjedder over meteren, så jeg vil tro det er få andre gjeddekonkurranser som matcher oss på storfisk. Vi håper mange vil sette av helgen til spennende gjeddefiske, sier Sørlie til Hooked.

  Mer informasjon om gjeddefestivalen finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles