More

  I helgen arrangeres Drøbak Fiskefestival, med premier for nesten 100 000

  Har du og fiskekompisene dine båt, og er klar for en spennende konkurransehelg? Da er Simrad Drøbak Fiskefestival den perfekte helgeaktiviteten.

  Av: Endre Hopland

  I fjor deltok elleve lag i den første artsfiskefestivalen for småbåter i Drøbak. I år håper arrangørene i SFK Knurren at enda flere vil kaste seg på konkurransen, og fiske to dager i den artsrike Oslofjorden.  – For å øke sjansen for treffe på de litt mer varmekjære artene, er årets konkurrans flyttet litt lenger inn i sommeren, og vil gå over to dager. På lørdag fiskes det fra 08.30 til innveiing 17.30, og på søndag fra 07.00 til innveiing 14.00. Nytt av året er også Sunday Open, en åpen konkurranse for alle som vil prøve seg på artsfiske, sier Rolf Fossumstuen i arrangørklubben til Hooked.

  Under Simrad Drøbak Fiskefestival fiskes det altså etter så mange forskjellige arter som mulig, og jo større disse er, jo mer poeng får du. Det fiskes i lag på inntil tre personer, og hvert lag kan bare melde inn ett eksemplar per art. Siden torsken sliter såpass som den gjør i Oslofjorden, vil ikke denne arten telle i konkurransen. Det samme gjelder for pigghå, ål og andre fredede arter.

  I tillegg til et variert og spennede fjordfiske, kan SFK Knurren også lokke med et rikholdig premiebord til en verdi av nesten 100 000 kroner.

  Det er mulig å melde seg på konkurransen elektronisk frem til fredag. Dette gjøres her. Er du ute i siste liten kan du melde deg på via e-post også etter dette. Konkurransene er åpne for alle som fisker fra båt.

  – Søndag ettermiddag blir det stor premieutdeling hos Peppes i Drøbak, der både størst knurr, største individer per art og lagenes poengsummer blir premiert. Det er heller ikke umulig at det blir noen overraskelsepremier. Sekreteriatet åpner fredag klokken 18.00 på baksiden av akvariet i Drøbak. Her kan alle deltagere frem til klokken 20.00 hente ut deltagerpose med informasjon og nåko attåt. Det er også her innveiing skjer både lørdag og søndag, sier Fossumstuen til Hooked.

  For ytterligere informasjon, regler og grunnvektlister tar du en kikk på www.knurren.no.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles