More

  Hvordan lage Angeldon?

  Nå nærmer vinteren seg med stormskritt, og med det tid for isfiske. Ismeite har etterhvert blitt en vanlig metode for å lure opp de større artene, både i ferskvann og saltvann. Nå som kveldene har blitt mørke så passer det jo bra å forberede utstyret, eller lage litt angeldon selv. Fordelen med å lage sine egne angeldon er at man kan tilpasse de slik at de passer ditt fiske.

  138
  Hadde brukt opp stakefjæra.

  Det man trenger for å fikse sine egne angeldon er. En stakefjær, buntebånd, krympeslange, el-teip, litt verktøy, lim pluss noe som fungerer som visuell varsling. Alt man trenger fåes kjøpt billig på Claes Ohlson eller Biltema.  Man klipper av en passende lengde, 40-50 cm, av stakefjæra pluss en bit på cirka 5 cm. Deretter tar man en bit krympeslange og krymper over enden på den lange biten. På den lille biten dekkes hele med slangen. Så bøyer man ene enden på den lille biten, og enden med slange på den lange delen. Klipp av en liten bit av et buntebånd, cirka 1 cm, teip det så fast på den lange biten. En 3-4 cm fra bøyen er passe. Man tar deretter den lille biten og teiper slik at den vil danne en klemme hvor du fester sena. En bit med krympeslange over nederste del av klypa så nærmer man seg et ferdig angeldon.

  Noe sånt ser klemma ut.
  Noe sånt ser klemma ut.

  Hva man bruker som visuell varsler kan være så mangt. Jeg bruker relativt store isopor biter jeg maler i signalfarger. Bordtennisballer fungerer, man må kan prøve seg litt frem på hva som funker. Når man har funnet ut hva man bruker, så limer man fast den visuelle markøren. Min måte og feste angeldonet på isen er sikkert ikke den beste, men den funker til mitt fiske.   Har rett og slett en liten bit av ei list hvor jeg fester angeldonet med 2 vanlige strikker. Borrer vedsiden av hullet jeg fisker i, og setter pinnen der og pakker snø og is rundt pinnen. Selv bruker jeg elektroniske nappvarslere i tillegg for å få et lyd varsel i tillegg. Noe som fungerer utmerket for å få litt lyd er å feste ålebjeller på angeldonet. Dette er jo bare et forslag på hvordan man kan gjøre det. Finnes jo mange ting man kan gjøre for å tilpasse det for personlige preferanser. Dobbelt lag med stakefjær for et stivere angeldon, bruke utløserklemmer fra trolling eller smalere stakefjærer for mer følsomhet. Selv eksperimenterer jeg med magnet utløsere til de nye angeldonene jeg skal lage før isen legger seg.

  143

   

  Andre Olsenhttp://www.sfkut.blogspot.com
  Er en ivrig meitefisker som fisker mest i ferskvann. Ute året rundt med flere metoder, og abbor er favoritten av rovfiskene i norge.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles