More

  Hvem er Kongen av Fiske?

  I dag starter National Geographic Channel sin storsatsning på fiske denne sesongen ; Kongen av Fiske.

  Kl 21:00 i kveld og i 10-episoder fremover møter vi fiskere fra hele verden som deltar i den ultimate fiskekonkurransen. I hver episode fisker tre deltagere mot hverandre på tre ulike fisketurer. Hver enkelt er vertskap i sitt eget land og skal legge opp til en flott fiskeopplevelse, samtidig som det konkurreres i størst og mest fisk. Det er altså viktig å skape både en fiskeopplevelse for motparten, samtidig som de konkurrerer om poeng.

  To nordmenn er i aksjon, Raymond Haaland fra Haugesund og Geir Sivertzen i fra Gjøvik. Vi tok en kjapp prat med Geir om høstens store TV serie og hans opplevelser rundt den.

  Geir Sivertzen har fisket i en mannsalder og er kjent for mange som Dr. HOOK. I sin tidligere jobb i Mustad var han blant annet produktutvikler i 10 år og har designet mange av krokene du fisker med til vanlig. Han har fisket i store deler av verden og er en evig ambassadør for sporten og fritidsysselen vi alle elsker.  Samtidig er han flink å by på seg selv, det hjelper! National Geographic Channel gjorde nok intet dumt valg når de spurte om han ville være med på en livsopplevelse høsten 2012.

  – Hei Geir, hvem vinner?!

  Hehe, Nei du får glede deg over serien og vente å se. Blir god underholdning! Første episode er jo på søndag. Dagen etter Gullkroken.

  – Hvordan foregikk innspillingen egentlig? Hvor fisket dere?

  Vi var i tre land å fisket over en 14 dagers periode. For min var det Tromsø og havfiske jeg inviterte til, og så reiste vi til England på gjeddefiske og Gambia på ferskvann- og strandfiske etterpå. Siden en del av kriteriet for å vinne konkurransen var å lage en ”helhetlig fisketur” så var det viktig å være godt vertskap. Jeg inviterte Tony og Dom på full safari i Tromsø med hvaler, nordlys, reinsdyr og samer.

  Fiskekonkurransen gikk over en dag utenfor Tromsø, hvor vi fisket torsk og sei. Poeng ble gitt for kg og pr torsk.

  – Hvordan opplevde Tony og Dom det å fiske i Norge?

  For oss alle var innspillingen en opplevelse for livet!  Det jeg tror gjorde størst inntrykk på Tony og Dom når de var i Norge var det majestetiske landskapet som ble preget av 4 årstider på en dag, fra påskesol til skikkelig snøvær! Nordlyset er jo magisk, og det å se hvaler på nært hold tror jeg sitter godt i de enda.

  Det de heller ikke glemmer så lett var rakfisk, usikker på om det var i positiv forstand.

  – Hva husker du aller best?

  Alle tre turene var jo store opplevelser. Men hvis jeg må velge en, så er det noe ekstra spesielt med turen til Gambia. Tropenatt med bål, dans, sang og musikk i en helt helt unik kant av verden. Det skjedde liksom noe med kropp og sjel. En spenning som sitret, samtidig som den var utrolig avslappende.  Vanskelig å beskrive, men jeg tenker på det enda.

  – Takk for praten Geir, og lykke til med sendingen!

  Takk det samme J

  Først ut i Kongen av Fiske er Raymond Haaland i fra Haugesund. I dag kl 21:00 er han å se på National Geographic Channel

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles