More

  – Heretter vil vi politianmelde alle fiskere

  Etter at den ivrige fluefiskeren Morten Pettersen fikk juling for å ha fisket ved Bukkholmen i Sarpsborg mandag, har sinnene blitt satt i kok hos likesinnede sportsfiskere. Konflikten er trolig langt fra over, for eierne av Bukkholmen varsler anmeldelse av alle som i fremtiden fisker i området. 

  Av: Endre Hopland

  Pettersen forteller selv at han ble angrepet av en illsint familiefar ved Bukkholmen i Sarpsborg kommune mandag. Ifølge fiskeren selv ble han regelrett filleristet, og fikk ansiktet trykket ned i grusen. Slikt kan en selvsagt ikke gjøre med folk uansett grunn, og tirsdag morgen anmeldte han forholdet til politiet i Sarpsborg.

  Ifølge Sarpsborg Avis, som omtaler saken på sine nettsider, har det i lang tid pågått en strid mellom eierne av Bukkholmen ved Ullerøy og folk som bruker holmen til å dyrke friluftsliv. Eierne mener folk, og da spesielt fiskere, ikke respekterer privat eiendom. Fiskerne forteller på sin side om trusler og vold. Avisen har snakket med flere andre som har beveget seg rundt Bukkholmen de siste årene, og skriver at flere forteller at truslene har sittet løst samme sted.

  Pettersen har fisket sjøørret fra Bukkholmen siden han var 12 år gammel. Det er ikke første gang han har blitt møtt av hissigpropper i det gode sjørretområdet.

  – I fjor traff jeg på samme mann som mandag angrep meg, kjørte hodet mitt ned i grusen og filleristet meg. Han gjorde det da klart for meg at jeg ikke hadde noen rett til å bruke broen ut til Bukkholmen. Jeg svarte da at jeg kom til å vade over sundet neste gang, sier han til SA.

  – Etter avsluttet fiske sør på holmen mandag, vadet jeg tilbake over sundet. Da var mannen på vei over brua i bil. Han stoppet og ba meg komme opp for å få juling. Jeg gikk inn til land og opplevde å bli fysisk angrepet. Hans mindreårig sønn ropte så at han måtte slutte, forteller en rystet og oppgitt fluefisker.

  Kriminalsjef Kai Andersen ved Sarpsborg politistasjon bekrefter at de nå etterforsker en anmeldt voldsepisode Morten Pettersen skal ha blitt utsatt for, etter å ha fisket fra Bukkholmen.

  Pettersen er for øvrig av den oppfatning at eierne av Bukkholmen ikke har lov til å nekte folk adgang til holmen via broeb, og at bommen med privatskiltet midt på broen er ulovlig.

  – Derfor innga jeg anmeldelse også for det forholdet, opplyser han overfor SA.

  Anne Lise Syversen og hennes mann Alf Syversen eier Bukkholmen, og det er en nær slektning av dem som nå er anmeldt for voldsbruk.

  – Hva som har skjedd i den konkrete saken får eventuelt politiet finne ut av, men det jeg kan si er at vi i lang tid har hatt problemer med folk som ikke respekterer privatlivets fred. Og det er en gruppe fiskere som er de verste. Heretter vil vi politianmelde dem. Det foreligger en dom fra 2014 som slår fast at allemannsretten ikke gjelder for bruk av vår private bro og for ferdsel ved våre bolighus, hevder Anne Lise Syversen overfor SA.

  Hun bekrefter samtidig at det har vært mange konfrontasjoner med fiskere de siste årene.

  – Vi nekter ikke folk å fiske sør på holmen, men da må de ta seg dit i båt, men vi vil ikke ha dem i det som kan kalles vår hage, forklarer hun.

  Det er mye som tyder på at siste ord ikke er sagt i denne saken…

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles