More

  Grøthe til topps i fluefiske-NM

  Selv ikke en tsjekkisk verdensmester kunne hamle opp med Tor Grøthe under NM i fluefiske på Voss i helgen. Seier i fire av fire økter sier det meste.

  Av: Endre Hopland

  – Det ser bra ut, men jeg er avhengig av å få litt fisk etter lunsj, også. Blanker jeg, blir det ikke seier, sier Tor Grøthe til Hooked etter lørdagens første og fluefiske-NMs tredje fiskeøkt.

  Den meritterte fluefiskeren har nettopp gjort reint bord under båtfisket ute på Lønavatnet, og tatt sin tredje strake øktseier i årets NM. Konkurransen er likevel beinhard, og begge lagkameratene i Aurivillii, Jørgen Hagen og den tsjekkiske verdensmesteren og gjestefiskeren Martin Droz, er helt oppe i ryggen på lederen. Det samme er Cato René Vivelid Monsen, som fisker for Piscatorius II. Det er med andre ord i siste fiskeøkt årets norgesmester i fluefiske skal kåres.

  Grøthe fisker i elv i siste økt, og har en brukbar sone. Slett ikke den beste i elven, men absolutt fiskeholdig. Fisket går også bra, og sammenlagtlederen leverer for fjerde gang denne helgen. Nok en gang blir det øktseier, og med fire enere i plassiffer-kolonnen er det ingen tvil om hvem som er årets norgesmester i fluefiske. Den totale poengsummen og antall fisk teller nemlig ikke like mye som plasseringen en får i hver økt.

  I reine poeng og antall fangede fisk er nemlig Grøthe et godt stykke bak de beste. Nevnte Martin Droz viser derimot at at kvalitet ikke har noe med hjemme- eller bortebane å gjøre, og slår til med hele 57 landede ørreter. Dette resulterer i 2124 poeng, den høyeste scoren i mesterskapet. Med seier i tre av fire økter er det ingen tvil om at tsjekkeren gjør en god konkurranse, men tre enere er likevel en mindre enn fire.

  Aurivillii kaprer ellers de tre øverste plassene under årets NM, og vinner dermed lagkonkurransen suverent foran Piscatorius II og Piscatorius.

  Årets NM gikk altså av stabelen på Voss i Hordaland. Som resten av fylket og landet, har også Voss hatt en kald og sur sommer. Dette har igjen ført med seg kaldt vann i både elver og innsjøer, selv om vi er midt i august. Særlig elveøktene bar preg av dette under årets NM. Dette, kombinert med høy vannstand, gjorde fisket jevnt over vanskelig. Enkelte soner leverte godkjent, men ikke ekstremt.

  Les også: Resultater NM i fluefiske (individuelt)

  Les også: Resultater NM i fluefiske (lag)

  NM samlet ellers både landslagsfiskere og glade amatører, og det er nok ikke fritt for at det var mange som plukket opp et triks og to fra eliten i løpet helgen på Voss. Flere fiskere kunne også fortelle at nettopp det å få prøve seg mot de beste i landet er litt av moroa med NM.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles