More

  Tørt 2013 – Gratis fluefiskefilm på nett

  Gratis fluefiskefilm fra TØRT Fly Fishing

  «TØRT 2013» er en 51 minutter lang film om en guttegjeng som bruker sommeren på å jakte store opplevelser og vakende fisk. Gjennom et halvt år har guttene reist rundt på Østlandet og jaktet fine fiskesituasjoner for å underholde og gjøre vinteren litt kortere for sine med-fluefiskere. Kudos!!!

  Noe av filmmaterialet har blitt til denne fluefiskefilmen, mens en del fremdeles ligger på lager. Dette planlegger gutta å bruke i filmen «Insektsommer» som vil ferdigstilles i 2014, og flere mindre snutter beregnet på et mer internasjonalt publikum gjennom vinterhalvåret.

   

  Lavbudsjett

  – Det å produsere og gi ut en lang, gratis fluefiskefilm på nettet, uten økonomiske midler og leve på studentbudsjett samtidig er ikke lett. Vi har fått god støtte av lokale aktører som Fishspot og Rena Fiskecamp, men prosjektet har ikke mottatt noen direkte økonomisk støtte og er totalt «nonprofit», sier opphavsmann, Simen Prestaasen.

  For å spare kostnader og slippe rettighetsproblematikk er til og med filmens musikktema selvkomponert. Dette står TØRT-medlem Einar K. Fuglerud bak.

  – I tillegg til det Einar har laget, har vi også musikk fra dyktige Urørt-artister som har vært snille nok til å dele arbeidet sitt, kan Prestaasen fortelle.

  Håper folk vil la seg inspirere

  Med filmen ønsket gutta først og fremst å vise hvordan de har det på tur. En naturfilm med hovedvekt på fluefiske, men ikke nødvendigvis en rendyrket fiskefilm. De ville fortelle om kameratskap på tvers av utdanning, personlighet, eller øvrige interesser.

  – Også ønsket vi spesielt å inspirere andre unge til å plukke opp fiskestanga, eller simpelthen bare komme seg ut av sofaen og ut på tur, forteller Prestaasen.

  – Nå håper vi bare at folk ikke henger seg opp i det begrensede tekniske nivået og filmens svakheter, og heller gleder seg over nærmere én time gratis fiskefilm en grå høstdag.

  Lager klær for fluefiskere

  TØRT har mange jern i ilden og kommer blant annet med en liten kleskolleksjon i løpet av høsten. Dette er klær som både er tiltenkt jakt, fiske og friluftsliv, og da spesielt fluefiske, men også noe til hverdagsbruk.

  – Jeg skal ikke avsløre for mye rundt dette nå, de som vil kan besøke instagramprofilen vår og få en liten smakebit der. Men jeg tror klesplaggene og produktene våre kommer til å appellere til fluefiskere, og da kanskje spesielt til de som fisker «tørt», sier Prestaasen lurt.

  – Vi overfører det vi forsøker å formidle med filmene våre over i produktene, så det er ikke fritt for pipe, tweed, bål og godstemning. Et slags møte mellom tradisjon og ungdommelige impulser.

  Sett i et økonomisk perspektiv er ikke forventningene så store.

  – Fluefiskeklær er, i likhet med fluefiske, et nisjemarked. Så når det gjelder det økonomiske har vi en ambisiøs målsetning om å gå i null. Hvis klarer det, og samtidig får produktene våre ut til folket, har vi kommet langt. Kanskje kan vi tjene noen kroner en vakker dag, langt, langt inn i fremtiden, sier Prestaasen.

  Følg gutta på Facebook og Instagram

  Gratis fluefiskefilm

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles