More

  Gjedde på årets første vårdag

  16. april 2015:

  Det skulle altså bli andre halvdel av april før vi fikk en brukbar vårdag her i vest, og selv om det fremdeles var kaldt ute, prøvde jeg en time etter gjedde før henting i barnehagen.

  Jeg hadde egentlig litt troen på at det ville være mulig å komme i kontakt med en gjedde denne ettermiddagen, og det skulle det vise seg at jeg hadde all grunn til. Faktisk smalt det på det aller første kastet med en Sebile Magic Swimmer i gjeddefarger. Fisken kom skytende ut fra skjulestedet sitt nær steinfyllingen som deler Hallandsvatnet i Radøy kommune i to, og gummiagnet ble tatt med dødsforrakt.

  Det ble ikke rare kampen, da vannet ennå er kaldt og fisken ble kjørt hardt. Vel inne i håven ble fangsten veid til 3920 gram, noe som er en brukbar gjedde etter Vestlandsstandard. Ingen kjempe selvsagt, men mye bedre enn 100-gramsyngelen vi er vant med. Etter et par bilder fikk fisken svømme tilbake igjen.

  Gjedde Hallandsvatnet

  Det ble bare en kjapp tur denne ettermiddagen, men slike småøkter er gull verd når en har sittet lenge foran PC-en. Det ble også en grei liten videosnutt av det hele. Denne kan du ta en kikk på under:

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles