More

  Går for topp fem i Sverige

  Team Trutta Garmin fra Trutta Sportsfiskeforening i Telemark kjemper som vanlig for klubbens og Norges ære i tradisjonsrike Pater Noster Cup i Mollösund ved Gøteborg.

  Av: Endre Hopland

  Denne helgen går Sveriges svar på Langesundfestivalen av stabelen i Mollösund, og selv om det er meldt tøffe værforhold under Pater Noster Cup 2015, er 25 team forhåndspåmeldt.

  Blant disse finner vi Team Trutta Garmin, som her hjemme har vunnet Langesundfestivalen de to siste årene. Teamet har under de siste to Langesundfestivalene bestått av Thore Grefstad, Stig Rønningen og Åsmund Rønjom Isaksen, men i Sverige er det et annet Trutta-medlem, Ragnar Hellstrøm, som fisker i Isaksens sted. Og ambisjonsnivået, det er det lite å si på.

  – Vi går for topp fem, men det blir ikke lett. Vi konkurrerer mot Sveriges beste sjøfiskere, så motstanden blir tøff, sier Stig Rønningen i Trutta Garmin til Hooked.

  Sammen med Thore Grefstad eier han Trutta Garmin-båten, et beist av en fiskedoning som beveger seg raskt og smidig gjennom det meste av bølger havet måtte finne på å varte opp med. På hjemmebanen i Langesundbukta er Trutta Garmin alltid en av favorittene når det blir invitert til festival, men i Mollösund er situasjonen en litt annen. Selv om teamet har deltatt de siste elleve årene, har hjemmebanefordelen veldig mye å si for de beste svenskene.

  – Sverige er definitivt ikke det samme som Langesund, og i år ser også værutsiktene alt annet enn lovende ut. Men vi er optimistiske og spente, sier Rønningen, som allerede har vært på plass i skjærgården utenfor Gøteborg i noen dager for å teste fisket i farvannene.

  Pater Noster Cup
  Team Trutta Garmin i havn før Pater Noster Cup utenfor Gøteborg. (Foto: Privat)

  Trutta Sportsfiskeforening skulle egentlig til Sverige med to båter, men Team Trutta Ramarine, bestående av Espen Abrahamsen, Nils-Tore Nilsen og Roger Nilsen fikk ikke den nyoppussede superbåten sin klar til konkurransen. Under Langesundfestivalen 8.-9. august er karene derimot klare som egg, på lik linje med Trutta Garmin.

  Pater Noster Cup 2015 sparkes altså i gang lørdag morgen, og det skal fiskes både lørdag og søndag. I Pater Noster Cup er det om å gjøre å fange så mange forskjellige arter som mulig, og så store eksemplarer av disse en klarer å oppdrive. Poengene blir beregnet etter på forhånd satte grunnvekter, og det teamet som får flest poeng vinner.

  Vi ønsker Team Trutta Garmin lykke til i Sverige!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles