More

  Foredrag med Johan Abelson på årsmøtet til Norges Trollingforbund

  Etter årsmøtet til Norges Trollingforbund holdt den kjente svenske multi-fiskeguiden Johan Abelson (http://www.abelfishing.com/) ett fantastisk foredrag om sitt fiske som startet i tenåringsalderen.

  Han viste frem bilder fra tiden som fluefisker og guide i Gaula, Altaelva, Namsen, Kola, Chile, Argentina m.m. Allerede som 13 åring fanget han sin første Gaula laks, og den var på 10 kg. Det var også i Gaula han startet som guide for første gang, og har bl.a. guidet den kjente Lee Wolf ved flere anledninger. Han kunne fortelle at han i tidlig voksen startet Sveriges første fiskecharter, som solgte fiskereiser. Han drev også selskapet som solgte fiskereiser til Kola, men solgte dette selskapet til Peter Power på tidlig 2000 tallet(?).

  Han viste bilder av kongelaks på 34 kg tatt på flue i Chile.

  Etter en times tid så gikk foredraget over på trollingfiske. Johan var en av pionerene på trollingfiske som han begynte med på tidlig 80 tallet.  

  Johan fortalte også om alt sin delaktighet i forskningen om hvor mye villaks som tas på trollingfiske i Østersjøen, og kunne fortelle at antall fanget villaks i fjor var ca 42% (hvor av noen av disse måtte antas og være utsettefisk) ca 19 % var fettfinneklipt og ca 38 % hadde klare tegn på ryggfinne/brystfinne som tydet på at det var oppdrettsfisk. (mye fisk som blir satt ut blir ikke fettfinneklipt). 

   

  Han fortalte om vandringsruter til laksen og oppvekstområder i Østersjøen. Videre gikk foredraget ut på oppsett av fiskeutstyr, gangen til utstyr/skjeer,  bruk av flashere/dodgere, diverse tanker om hva som fungerer til hvilke tider av året/døgnet. Spørsmålene fra salen satt også løst, og mange noterte flittig ned informasjonen som Johan fortalte på egne notis-ark under hele foredraget. 

  Kort oppsummert så tror jeg alle var svært fornøyde med foredraget, og satt igjen mye ny lærdom om trollingfiske og om Østersjølaksen.

  Skrevet av Frank Ronny Johansen 
  Følg Frank sin blogg her. (A-team Trolling)

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles