More

  Fiskere uønsket på Lysaker

   

  Foto: Wikipedia

   

  – Det er mange hyggelige folk blant fiskerne, men i det siste året har det kommet en helt annen gruppe.

  De har med seg alkohol, og opptrer truende mot oss som bor her. Jeg vet at mange kvier seg for å lufte hunden sin her, forteller en beboer som ønsker å være anonym.

  – Det følger også mye lukt og urenslighet med når de renser fangsten her på brygga. For tre uker siden ble også en av naboene truet med kniv til å gi fra seg telefonen, sier vedkommende.

   

  Har satt opp forbudsskilt

  For å få bukt med problemet med truende fiskere har beboerne montert et skilt som blant annet viser at det er forbudt å fiske.

  En ivrig fisker har i den anledning henvendt seg til Bærum kommune for å klage på forbudsskiltet som ble satt opp nylig.

  – Mitt spørsmål til kommunen er om «Forbud mot fisking» virkelig er hjemlet i lover eller i gyldige vedtak i Bærum kommune, undrer en fisker fra Jar.


  Rammer allemannsretten

  Morten Merkesdal fra Natur og idrett i Bærum kommune er helt klar ved besiktigelsen av det omstridte skiltet. Dette er ulovlig og rammer allemannsretten der det står på et offentlig friområde, ifølge Merkesdal.

  Det var faktisk en av kriteriene for at det i hele tatt skulle tillates bygging av boliger der, at allmennheten hadde tilgang til bryggen. Men saken er mer kompleks enn som så.

  – Fra 1. juli til 30. september er det lov å fiske i Lysakerelva – vel å merke om man har løst fiskekort. Resten av sesongen kan man fiske fra 100 meter nedenfor skiltet som markerer skille mellom elv og fjord. Det betyr at det er fullt lovlig å fiske herfra hele året, sier Morten Merkesdal.

  Grenseskiltet er for øvrig bare på Oslo-siden av elven, men Merkesdal forsikrer at det med det første også vil komme et tilsvarende skilt på Bærumssiden. Det har stått der tidligere, men ble tatt ned under byggearbeidene på Lysaker stasjon

   

  Kilde: Asker og Bærum budstikke

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles