More

  Fiskeguden fikk blankt avslag hos Fylkesmannen

  Fylkesmannen i Vestfold har ikke mye troen på fiskeguden, og har gitt en Sande-mann som har søkt om å få opprette et nytt trossamfunn rundt den nevnte guddommeligheten, blankt avslag.

  Av: Endre Hopland

  – Fiskeguden kommer en eller annen gang til å skape død og fordervelse, mente mannen som ville opprette trossamfunnet «The Fish of All Fishes».  Fylkesmannens i Vestfold tok søknaden med godt humør, og forfattet et avslagsdokument av den sjeldent muntre sorten.

  – Det er enkelte skjær i sjøen som må forseres før en søknad om registrering av nytt trossamfunn kan tas for god fisk. Etter å ha trålet søknaden og vedtektene, vil vi hevde at søker har tatt seg vann over hodet, heter det i svaret fra Fylkesmannen.

  Det var NRK som først omtalte den heller spesielle søknaden, der det blant annet blir hevdet at fiskeguden vil anbefale oss alle om å gjøre som vi ønsker frem til dommedag, før alle overlevende mennesker vil bli gjort til slaver.

  – Troende vil kunne svømme fritt i noen av fiskegudens innsjøer, heter det i søknaden fra Sande-mannen.

  Saksbehandler på juridisk avdeling hos Fylkesmannen i Vestfold, Pernille Gjertsen Moss, bekrefter overfor NRK at de hadde en morsom dag på kontoret da de besvarte denne søknaden.

  – Jeg skal ikke ha æren for ordlyden, det var lagarbeid i avdelingen, og vi hadde det moro. Vi skal selvfølgelig ta henvendelser seriøst, men akkurat i denne saken tviler jeg på at det var seriøst ment, ler hun.

  Fra tid til annen dukker det opp søknader om å registrere nye trossamfunn i Norge.

  – Det er to stykker som tidligere har pekt seg ut, «Gummiandkirken» og «Holy smoke». Begge fikk avslag, forteller Gjertsen Moss.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles