More

  Filetere fisk

  Skal du filetere fisk og lurer du på hvordan du gjør det? Det gjorde jeg også! Så jeg tok kontakt med Christian Clasen som viste meg hvordan det hele skal gjøres. I videoen ser du hvordan du fileterer makrell, ørret, rødspette, laks og torsk.

  1) Skaff deg en god fileteringskniv

  Du trenger en god kniv for å filetere, ikke bruk en sløv halvdårlig kniv du har nederst i skuffen.
  Sjekk ut mange av Gerber sine kniver og masse tilbehør hos Widforss; https://rebrand.ly/l3c7q7

  2) Ha et stødig underlag når du skal filetere fisk

  Når du skal filetere fisk er det enklest og du får best resultat om du har en fjøl eller et rett underlag. Det gjør at fisken ligger stabilt og sikrer dine dyrebarer råvarer aller best.  3) Vær renslig – bruk vann / papir

  Lag deg en ren og skitten sone når du filterer fisk. Tørk av fisken før du begynner, da ligger den enda bedre på fjøla. Bruk gjerne rennende kaldt vann om du har, eventuelt papir fortløpende.

  4) Ha en bryne tilgjengelig

  Når man filterer så er det uungåelig å komme borti bein. Kniver blir sløve under bruk, det ligger i dets natur. Å slipe opp underveis i fileteringen er en enkel sak og sikrer deg at du har det aller beste verktøyet. I videoen over har Gerber sine fileteringskniver innebygd bryne i slira, meget praktisk. Du kan selvsagt også bruke andre bryner og eller maskiner som passer deg og ditt bruk.

  5) Kjøtt mot kjøtt

  Når du har lagd filetene så vend de helst med kjøttsiden mot hverandre under oppbevaring. Skinnet er den siden som holder unna for bakterier og annet smuss og er således den «skitne» siden.

  6) Øv på å filetere fisk

  Øvelse gjør mester. Å filtere fisk lærer du ikke kun ved å lese en bok eller se en video. Du må tørre å feile og lære den knivens oppførsel, fiskens beinstruktur osv. Fisk en haug makrell og sett i gang. Det enkleste er passe stor fisk.

  Artikkelen hvordan filetere fisk er en del av serien «Bernt gjør ting han ikke kan» hvor vi blir med den ferske jegeren Bernt i inn og utland og opplever hans opp og nedturer innen jakt.

  Gerber Fileteringskniv - Hvordan filtere fisk
  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles