More

  Fikk denne kjempen med kompisen som agn

  Hørt om agnet «Purple Ronnie»? Ikke det, nei? Det er ikke så veldig rart, da det i aller høyeste grad er hjemmelaget, og inneholder ingredienser en ikke akkurat får kjøpt over disk. Men storfisk, det fanger det.

  Av: Endre Hopland

  En stor siamesisk karpe er den ultimate drømmefisken for mange av verdens meitefiskere, og selv om den ikke lenger er lett å finne i vill tilstand, er den en ettertraktet sportsfisk i Thailands mange kunstige sjøer. Dette er såkalte monster lakes, der store og spesielle fiskeslag fra hele verden settes ut for å gi ferierende sportsfiskere noen skikkelige utfordringer. Det er nemlig ikke bare bare å få disse kjempene til å bite, selv om en fisker et sted de faktisk finnes.

  De tre kompisene Ron Hopper, Paul Fairbrass og Cliff Dale fra Hull i England besøkte en av disse sjøene i fjor, og hadde en fantastisk tur. Planen var å reise tilbake i år, men dessverre ble Hopper alvorlig syk og døde like før jul. Han hadde likevel et ønske om at asken hans skulle spres ved den thailandske sjøens bredder, da dette var et sted han hadde hatt noen fantastiske opplevelser med stor og sterk fisk. Kameratene hadde derimot planer om å dra det hele enda litt lengre.

  Les også: Verdens kjempefisker samlet på et sted

  Da Fairbrass og Dale reiste bortover nå i april, hadde de som planlagt med seg halvparten av asken til kameraten i en forseglet boks, men vel fremme i Thailand spredde de den ikke ved sjøen. I stedet inkluderte de den i boilie-miksen, slik at Hopper faktisk ble en del av agnet de skulle fiske med. Dette hadde Fairbrass og Dale foreslått for kompisen sin bare dager før han døde, og han elsket ideen.

  Det var The Telegraph som først meldte om den spesielle historien, og dersom du skulle være i tvil om de siamesiske karpene liker menneskeaske, så kan det herved bekreftes at det går ned på høykant. Etter først å ha dradd opp en del mindre karper og maller, kroket de to kameratene nemlig en langt større fisk. Kampen varte i nesten tre timer, og fisken de landet ble veid til hele 180 pund, eller 81,64 kilo om du vil.

  Dette er en av de største siamesiske karpene som noen gang er tatt på stang. Verdensrekorden er på 134 pund, men siden fiskene nå stort sett er satt ut i kunstige sjøer og kommer fra vernede vassdrag, registreres det ikke nye verdensrekorder på arten.

  Fikk du med deg denne? Også torsken tar utradisjonelle agn

  Selv i disse sjøene er det sjelden kost at slike kjemper blir tatt, og fisken kameratene fra Hull fikk med kompisen som agn, har trolig aldri tidligere blitt fanget. Som alle andre fisker som tas i disse sjøene ble den satt uskadd tilbake igjen etter veiing og fotografering, og den har nå fått kallenavnet Ronnie til minne om mannen den bokstavlig talt lot seg lokke til hugg av.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles