More

  Feriefiske, med barn på abborfiske.

  Ferien er her, og det er tid for å ta med seg barna på fisketur.

  Etter at barna er lei og har funnet andre spennende aktiviteter, kan man jo prøve seg på kveldsfiske etter abboren sjøl. Når det gjelder fisket med barn som ikke har fisket noe særlig før, så vil jeg absolutt anbefale meite. Det aller mest spennende er duppmeite.

  Med en mark eller en liten rekebit på kroken tar det som oftest ikke så lang tid før abboren finner frem til agnet. Vil igjen anbefale at man dropper den rød\hvite isopor duppen, og kjøper noen mer følsomme dupper. Fine krokstørrelser til dette fisket er gjerne i størrelse 8-12. Dere kommer garantert til å få flere fisker på land.

  Det viktigste når man har med barn på fisketur er jo at de får fisk. Derfor er det viktig at man tar turen til et vann med tett bestand med fisk. Ingenting ødelegger fiskeglede hos barn enn en tur uten napp. Bestikkelser er også en viktig ting å ha med. En sjokolade eller en kjekspakke kan gjøre underverker med humøret hvis fisket er tregt. Grilling av pølser er også en hit.

  Hvis man har mest lyst til å spinnfiske, foreslår jeg spinnere. De lokker bra med jevn innsveiving, og min erfaring er at barn bare har en hastighet på innsvevingen. Lær også gjerne barna at fisk kan slippes ut igjen. Ta gjerne med fisk hjem, men barn synes nesten det er like spennende og se de svømme ut i vannet igjen.

  En mort og stor fiskeglede
  En mort og stor fiskeglede

  Når barna er fornøyd er dagen reddet.

  I juli måned så er det som regel kvelden som kan gi det heftigste fisket etter den større abboren.

  De fleste metoder fungerer, men overflatefiske med poppere og walkere er det mest spennende. Hvis abboren ikke vil opp i overflaten, så er som regel et softbait (jigg) løsningen.

  Noen ganger vil abboren være aktiv helt til det blir mørkt. Tidlige morgener kan også være bra. Slik sett er jo abboren en flott feriefisk. Man kan sjøl fiske etter de store sent på kvelden, og være sammen med barn og familien på dagtid.

  God ferie og skitt fiske.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles