More

  En kjempe sitt siste hvilested

  Da Trondheim Omland Fiskeadministrasjon (TOFA) fikk melding om en strandet storlaks, måtte de straks ut og sjekke hva saken. Opplysningene stemte og vel så det.

  – Vi fikk tips fra publikum om en strandet storlaks, og måtte selvsagt ut og ta en nærmere titt, sier Tor Larsen til TOFA.

  Les også: Fikk laks på åtte kilo under isfiske

  Synet som møtte fiskeadministrasjonen var ikke til å ta feil av.

  – Hannlaksen som lå der var hele 120 centimeter, og tross nedbrytningen er det kompakte «Nidelvutseendet» ikke til å ta feil av. Med det til grunn snakker vi om en vekt ved oppgang på nærmere 18 kilo, sier Larsen, som ikke legger skjul på at dette har vært en heldig kar i oppveksten.

  Denne storlaksen var trolig rundt 18 kilo da den gikk opp i Nidelva i fjor sommer. (Foto: TOFA)

  – Denne fisken er en lottomillionær. I sin barndom i Nidelva har den unnsluppet rovfisk, fugl og tørrlegging. I sjøen har den forsert lusebeltet og et utvalg av glupske jegere som fikk livet i elva til å virke trygt og kjedelig. Den har unnsluppet kilenøter, ordinært fiskebruk og ulovlige garn. Til sist har den klokelig avvist, og kanskje slitt av, et bombardement av fluer, wobblere, marktugger og møresild, forteller han.

  Les også: Løgnin leverer

  At hele stuntet høyst sannsynlig har blitt gjentatt flere gytesesonger, gjør ikke det hele mindre imponerende.

  – Vi kan ikke annet enn å anta og håpe at denne kjempen hviler lykkelig etter en vellykket høst på gytefeltet, sier Larsen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles