More

  En kamp på liv og død – Lars Lenth i samtale med Gunnar Staalesen om Brødrene Vega

  Direktesending fra Litteraturhuset i Bergen 3. mars kl 19.00 på HookedTV.

  Av: Bernt Nor

  Lars Lenth, fluefiskeren og forfatteren kjent fra blant annet VGTV og Lars og Lars bloggtv, er ute med en ny roman. Denne omhandler oppdrettsindustrien, og kunne ikke kommet på et mer aktuelt tidspunkt enn nå.

  Denne kvelden får vi presentert boken Brødrene Vega, i en samtale mellom forfatteren selv og ikke ukjente Gunnar Staalesen, forfatter og dramatiker – mest kjent for bøkene om Varg Veum.

  Etter samtalen omkring boken vil det komme innlegg fra Alv Arne Lyse i NJFF og Rune Jensen fra Salmon Camera. Det åpnes også for spørsmål fra salen og fra titterne der hjemme. Ordstyrer er Reidar Staalesen.

  Les også: Bokanmeldese: Treffer spikeren på hodet med Brødrene Vega

  Om Lars Lenth:

  Har skrevet flere bøker i ulike sjangre og arbeider som programleder, fluefisker, oversetter og manuskonsulent. Hans siste bok er den kritikerroste og bestselgende romanen Den norske pasienten.

  Om boken (fra bokomtalen):

  MILJØVERNERE OG LAKSEOPPDRETTERE BARKER SAMMEN I EN KAMP PÅ LIV OG DØD

  En ung miljøkriger fra Bærum sprenger et oppdrettsanlegg i Nordland og gjemmer seg innerst i en fraflyttet fjord. Brødrene Torvald, Einar og Gunnar Vega har tjent seg søkkrike på å harve over natur og mennesker i Brønnøy kommune og har ingen planer om å la terroristen slippe unna. Den konfliktsky advokatfullmektigen Leo Vangen hyres for å finne miljøkrigeren og lose ham ut av området før brødrene Vega slår kloa i ham.
  Snart befinner Vangen seg midt i skuddlinjen mellom rasende, selvrettferdige miljøvernere og skruppelløse lakseoppdrettere. I kulissene lurer en marinbiolog med råtten samvittighet, en velstående Bee Gees-fan med skjulte motiver og en eremitt med tvilsom fortid og gul sydvest på hodet. Brødrene Vega er en frodig og harmdirrende historie om mennesket, naturen og menneskenaturen, en fortelling om hvor latterlig langt vi er villige til å gå for å nå våre mål.

  ***

   

  Hooked sender altså det hele live, så om du ikke har mulighet til å være på Litteraturhuset denne kvelden, sørg for å befinne deg foran en PC, et nettbrett eller en mobiltelefon!

  Under ser du opptak av laksebedatten til Miljøpartiet De Grønne i Bergen April 2014:

  Under ser du opptak fra Villakauksjonen 2014:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles