More

  En festivaloppsummering i veldig korte trekk

  Langesund Sjømat- og Fiskefestival er over for i år, og vi i Hooked har storkost oss. Her kommer en kjapp oppsummering.

  Vi reiste til Langesund med hele Hooked-redaksjonen, pluss innleid arbeidskraft. Allerede tidlig i forrige uke utstyrte vi også den elleville gjengen i Nidaros Kystmeitelag med kamerautstyr, noe som resulterte i en nydelig film om hvordan testfisket i Langesund kan utarte seg. Like etter ankomst fredag formiddag tok vi også en prat med Espen Abrahamsen og Vilhelm Skilhagen om taktikk, tips og triks for å lykkes i Langesund. Begge videoene finner du her.

  Etter at den offisielle åpningen av festivalen var unnagjort fredag ettermiddag, la vi noen kjappe planer for lørdag og søndag. Tidlig lørdag morgen mønstret undertegnede på MS Humlepungen, nevnte Abrahamsens stolte skute, sammen med skipperen selv og NK Nils-Tore Nilsen. Fiskeutstyret var med. Det samme var kamera. Bernt og Kristian tok på sin side oppstilling på piren ute i Langesundet, og fikk dermed fanget båtene med lange linser i det femknopsmerket ble passert og hestekreftene ble sluppet løs. 57 båter dundret til sjøs, og konkurransen var i gang.

  Langesund 2014 - Utror båter 2

  Inne på land var det også mye aktivitet, blant annet fiskekonkurransen for de minste. Video fra denne konkurransen kan du se her. Et stort bildegalleri fra all aktiviteten lørdag finnes her. Dette inkluderer innveiingen til båtene som da altså kom til land igjen tidlig på kvelden, samt sushikunst av beste slag. Fullstendig resultatliste etter lørdagens fiske finner du her.

  Søndag bar det til sjøs allerede klokken 07.00, og etter noen intense timer ble vektkortene fra dagen i forveien utvidet med ytterligere en del arter. Så begynte finregningen og ventingen. Klokken 16.15 var alt av fiskere samlet til premieutdeling i hovedteltet, og stemningen var særdeles god.

  Langesund 2014 - Søndagen - 20

  Tradisjonen tro ble det delt ut plaketter til alle fiskere med størst eksemplar av en art i løpet av konkurransen. Blant innmeldingene var det mye snacks, blant annet slettvar, rødknurr, vassild og ikke minst skjeggtorsk. Alle storfiskerne fikk både premie og velfortjent applaus. Så var det alvor.

  I Langesund får de 35 beste lagene premie, og nivået under årets konkurranse var skyhøyt. 10. plassen hadde hele 884,71 poeng, og av de fem topplagene var det bare Team Trutta Mokito som havnet under 1000 poeng, med sine sure 999,54.

  Førsteplassen var det Team Trutta Garmin som stakk av med, i år som i fjor. Med utrolige 1331,09 poeng var de nesten 100 poeng foran Team Fladen Navi Lowrance på andreplass. Team ABU/Humminbird knep tredjeplassen med sine 116,45 poeng. Fullstendig resultatliste etter lørdagens og søndagens fiske finner du her.

  Langesund 2014 - Søndagen - 25

  Premie for største fisk og største lange gikk begge til Åsmund R. Isaksen, som fisker for vinnerteamet. Mest poenggivende fisk var det Nils-Tore Larsen fra Team Humlepungen som stod for, med en sei på åtte kilo. Ellers stakk Team Ække greit a? av med en havfisketur med Jera2. Premien gikk til det unge laget fordi de havnet på plass nummer 22. Det var på forhånd bestemt at det laget som havnet på denne plassen stakk av med den gjeve premien. Årets Gullsnelle ble som vanlig trukket ut blant alle deltakerne. Den heldige vinneren ble Robert Råmundsen.

  Bernt og Kristian var ellers rundt med video- og fotoutstyr også hele søndagen. Et bildegalleri fra søndagen finner du her. Flere bilder, videoer og videointervjuer kommer etter hvert. I neste nummer av Hooked-magasinet kan du for øvrig lese alt om fiskedelen av festivalen sett fra Hooked sin fiskende medarbeider sin side. Vi lover både høy sjø og finfin fisk.

  Takk for denne gang Langesund og alle de hyggelige fiskerne som tar turen hit år etter år. En ekstra stor takk går til alle som står på for å gjøre festivalen til en realitet, da spesielt Trutta-gjengen med fiskefestivalsjef Roger Nilsen i spissen. Vel blåst!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles