More

  Dupptrolling og bottombouncing etter abbor.

  Dupptrolling er akkurat det navnet sier. Man ror eller kjører sakte med dupprigger etter båten. 

  Dette er teknikker jeg har stor tro på at skal funke etter abboren, men metoder jeg dessverre ikke har fått prøvd veldig mye. Skal allikevel prøve å formidle mine tanker og ideer om disse metodene!

  Begge to er lite utstyrskrevende, og de er også relativt enkle å lære. Til begge metodene er det agnfisk som gjelder, og fisket foregår ifra båt. Fordelen med disse metodene er jo at agnet får litt bevegelse.

  Dupptrolling
  Mangler en hempe på denne. det er fordi jeg som regel ikke synes hempene som er på er gode nok, og bytter de.

  På bildet over er det det som kalles en ledgerstem. Er vel det eneste man trenger som ikke allerede de fleste har. I tillegg trenger man krok, swirvel, gummikuler og fluorcarbon til fortomsmateriale. Oppsettet er som følger. Man trer ledgerstemen på hovedsena, deretter en stor gummikule og til slutt swirvelen med fortommen. På legderstemen setter man så et søkke på 15-30 gram. Med agnfisken på plass senker man riggen til bunn der man tror fisken er og ror, eller kjører sakte med el-motor. Riggen vil da hoppe langs bunnen, derav navnet bottombouncing. Siden ledgerstemen glir fritt på sena vil man få veldig klare indikasjoner når det napper. Et tips er å feste en vanlig strikk i søkket. Hvis man da setter seg fast vil strikken ryke før sena. Noe annet man kan gjøre er å ha enten små spinnerblades eller smileyblades foran kroken. Da vil man få mer bevegelse i agnet.

  145
  Den absolutt beste duppen for dupptrolling.

  Duppen på bildet er en Fox inline troller. Den har et bøyd rør som går igjennom duppen. Det gjør at duppen ikke sklir ned mot agnet når man fisker med litt fart på båten. Også Greys har slike dupper i sortimentet.  Bommene til bottombouncing kan man finne i norske butikker, eller ihvertfall få bestilt.Duppene som egner seg best til dupptrolling, må man nok på nett til svenske eller engelske nettbutikker. Passende størrelser på duppene vil være imellom 12-18 gram. Med en stoppknute  kan man enkelt fiske på det dypet man vil. En gummikule over duppen sikrer at duppen ikke sklir over knuta. Jeg foretrekker å ha en swirvel med hempe som man fester fortomen i. Det er flere grunner til at jeg foretrekker hempe. Noen ganger kan det lønne seg å overblye duppen hvis det er strøm i vannet\elva du fisker. Da gjør hempa det enkelt og sette på et større søkke. Presset fra vannet vil sørge for at duppen ikke går under. En annen ting er at abboren kan løfte agnet over søkket når de tar. Hvis søkket er fast i en hempe, vil duppen legge seg på overflaten og indikere napp på den måten.Man også her hva diverse bling på fortomen for å atrahere flere napp.

   

  Skitt fiske. Har noen spørsmål så fyr løs så skal jeg svare så godt jeg kan.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles