More

  Ingen drømmeabbor, men likevel et meget fint plaster på såret

  Det var storabbor Jørgen Ødmann Andersen var på jakt etter, og egentlig nokså sikker på at han hadde kroket der nede under isen. Der tok han feil.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg har jo egentlig ikke lov til å være misfornøyd med en slik fisk, men jeg var nok litt skuffet noen sekunder da jeg så at det ikke var en kjempeabbor. Det gikk likevel tålig fort over, sier Jørgen Ødmann Andersen til Hooked, etter å ha landet en nydelig skogsørret på 2470 gram fra isen.

  Andersen er et velkjent navn i det norske meite- og specimenmiljøet, og er en allsidig fisker som er ute med stengene året rundt. På vinterstid er det stort sett storabbor han er på jakt etter, og skogsvannet han nylig besøkte huser noen eksemplarer av disse, inkludert fisker over den magiske tokilosgrensen. Det var en slik en han var sikker på hadde tatt agnfisken hans da det begynte å knegge i den ene nappvarsleren hans denne flotte tidligvårdagen.

  – Det var tungt og deilig. Endelig skulle jeg få den svære abboren som svømmer her, tenkte jeg. Fisken jobbet akkurat som en stor abbor pleier å gjøre, og jeg tenkte overhodet ikke på at det kunne være en annen art enn abbor. Men da fisken omsider kom opp til hullet, så jeg prikker. Faen, det er ørret, sa jeg til meg selv. Jeg så også at det var en ganske stor ørret. Da den viste seg i hullet, gjorde den et lite utras og ble litt hissig. Den hadde ikke særlig lyst til å komme opp, skriver Andersen på sin egen blogg.

  Men på isen havnet den altså, eller rettere sagt på avkrokingsmatten, som alle ismeitere med respekt for seg selv om fisken sitt ve og vel bruker. Her ble det klart at ørreten var 59 centimeter lang, og altså 2470 gram, noe som er ny ørretpers for fiskeren.

  Les også: På fornavn med fisken

  – Skuffelsen bleknet da jeg tok en skikkelig titt på fisken der den lå på matten, for selv om jeg ikke fikk drømmeabboren i dag heller, så hadde jeg fått en utrolig strøken brunørret. Og jeg er definitivt ikke en ussel artsrasist, så langt ned kan jeg ikke legge listen. Jeg synes alle fiskearter er kule, og denne ørreten var digg, sier Andersen.

  Akkurat dette er det nok mange der ute som er helt enig i. Den store ørreten fikk for øvrig svømme tilbake dit den kom fra etter noen kjappe bilder. Kanskje har den bikket tretallet neste gang de to møtes. Den har i alle fall alle muligheter, i all den tid den ikke ble middag.

  Du kan lese mer om Jørgen Ødmann Andersen sine fisketurer på Eurasian Perch.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles