More

  – Den største ørreten jeg har sett

  Ørretsesongen er allerede i gang flere steder i landet, og etter hvert som det blir varmere i været, kommer stadig flere til å børste støv av stengene. Kanskje får du en like drøy opplevelse som den Bjørnar Solberg fikk i 2012 i løpet av året?

  Av: Endre Hopland

  Hvert år reiser Pikewallis-turbo Erik Walmann til fjells etter ørret sammen med gode kamerater. Nord for Lillehammer har de funnet sitt ørretmekka, og i løpet av de gode 30 årene de har fisket her, har de landet mengder av flott fisk. Men ørreten Bjørnar Solberg fikk på en Tasmanian Devil tilbake i august 2012, troner fremdeles helt alene på toppen av skrytepallen. Og med god grunn.  Dene augustdagen for snart tre år siden hadde Solberg og kameraten Ronny Myrvang reist opp i forveien, og Walmann hadde fått rapporter om dårlig fiske da han selv var på vei oppover. På roturen over vannet mot sætra der karene har leiren sin, var det få godord å spore. Fisket var tregt, og da blir det jo ofte slik. Men karene var jo på vannet, så det ble selvsagt slept noen kunstagn etter båten.

  – Faen, der satte den seg fast, utbrøt plutselig Solberg, og viste til sitt stramme snøre og en stang med en solid bue.

  Så ble det stille hos mannen med stangen. Det rykket nemlig kraftig i redskapen, og plutselig var dagens frustrasjon snudd til hjertebank og fiskeskjelv. Her var det fisk på gang, og den var ikke liten.

  Kampen ble hard. På 0.20-mono blir kampene gjerne det. Før denne fisken hugg var den stangfangede rekorden fra vannet på 3,8 kilo. At denne nå var i ferd med å gruses ble klart nokså kjapt. Både fisker og fisk jobbet iherdig, og etter en god stund ble håven funnet frem. Den var latterlig mye for liten, og det måtte fire håvingsforsøk til før Ronny Myrvang fikk fiskehodet i håven og en sterk hånd rundt haletoten.

  Nå var stemningen i båten en gangske annen enn tidligere. Foran karene lå det nemlig en ørret på 5,1 kilo, fordelt på 72 centimeter. Rundmålet viste 48 centimeter, noe som gir en k-faktor på småpene 1,3.

  – Femkilosørreter er ikke uvanlig på de rette stedene her til lands, men for oss, og på stang i dette vannet, er det rett og slett en jævlig svær fisk. Hverken mer eller mindre, sier Erik Walmann.

  Nevte vi at ørretsesongen allerede er i gang flere steder i landet? Og at stadig flere kommer til å børste støv av stengene sine etter hvert som det blir varmere i været? Støvbørsting i dag, sier du? Fiske ørret i helgen, sier du? Jepp, vi tenkte vel det, ja…

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles