More

  Battle of Arctic – norsk fiske-TV slik du aldri tidligere har sett det

  Denne helgen starter innspillingen av Battle of Arctic, en helt ny Hooked-produsert fiskeserie der fire lag skal fiske seg nordover i landet på jakt etter beist og skryteretter.

  Av: Endre Hopland

  Opp gjennom årene har vi i Hooked laget massevis av filmserier der enkeltfiskere og lag har konkurrert mot hverandre. Drøbak Havfiskebattle, Bontelabo Battle, Battle of Glomma, Battle of Øyeren, Battle of Glomma II, Battle of Oslofjorden, Battle of Øyeren II og ikke minst Fiskernes Mester har alle blitt godt mottatt, men prosjektet vi nå går i gang stiller i en litt annen klasse enn tidligere produksjoner.

  Battle of Arctic består i klartekst av tre forskjellige fiskekonkurranser som skal gjennomføres i både ferskvann og saltvann. Dette utgjør minst seks episoder som hver blir på mellom 40 minutter og en time. Lagene som skal i aksjon er Team Westin, Team Villmarksbutikken, Team Abu Garcia og Team Rapala/Storm, og det skal fiskes i tomannslag med en kaptein og en ekspert innen metoden det konkurreres i.

  Lagkapteinene er Oddvar Henriksen (Villmarksbutikken), Johan Persson Friberg (Westin), Rolf Magnus Grenberg (Rapala/Storm) og Asgeir Alvestad (Abu Garcia). Disse fire fisker gjennom hele Battle of Arctic, og henter inn nye makkere etter hva situasjonen og konkurransen krever. Og som i konkurranser flest handler det naturlig nok om å gjøre det best i sammendraget.

  Innspillingen starter altså allerede til helgen, på en sjø på Østlandet. I løpet av sommerhalvåret går ferden lenger og lenger nordover i vårt langstrakte land, og vi regner med at konkurransen kommer til å bli knallhard. Det er tross alt noen av de fremste sportsfiskerne i Norge som skal i aksjon i denne serien.

  – I Battle of Arctic skal lag og fiskere få testet sine kunnskaper på en rekke forskjellige arter, i både ferskvann og saltvann. Fra hver konkurranse samles det poeng, og til slutt vil vi selvsagt kåre en vinner. Dette blir fiskekonkurranse på et nivå vi aldri tidligere har sett i Norge, og vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Hooked-gründer Bernt Nor.

  Utenom den rene underholdningen, er det også meningen at dette skal være en fiskeserie der folk skal lære noe. Med så mye kompetanse samlet på et sted, ville noe annet vært helt unaturlig.

  – Dette blir action, men vi kommer også til å kjøre testfiskeepisoder der det prates utstyr, agn, teknikk, metode og ikke minst strategi. Her blir det garantert massevis å lære, sier Nor.

  #battleofarctic skal etter planen sendes våren 2019.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles