More

  Årets trollinghøydepunkt nærmer seg med stormskritt

  Trolling Master Bornholm (TMB) er Europas største og beste trollingfiske-konkurranse. Konkurransen arrangeres av dansk TV2-Bornholm, som sender live fra alle fire fiskedagene. I år går konkurransen av stabelen mellom 30. april og 3. mai, og trollingfiskere fra hele nord-Europa reiser til Bornholm disse dagene for å delta. Fisket er i verdensklasse akkurat nå. Ett slikt godt fiske etter laks kan ikke oppleves mange andre steder i verden.

  Flesteparten av deltagerne er fra Danmark og Sverige, men de siste årene har flere også flere  deltagere fra andre land deltatt. Blant de representerte nasjonene finner vi Norge, Finland, Tyskland, Polen, Belgia, Sveits, Nederland og Frankrike. For å nevne noen.

  De siste fem årene har flere norske båter deltatt hvert år, og også hevdet seg høyt oppe på resultatlistene. Team Havtroll tok i fjor en flott 7. plass, og i 2012 var det hele fire norske team blant de beste 20 båtene (Team Blega 7. plass, A-Team trolling 13. plass, Team Havtroll 14 plass og Team Puff 19 plass).

  I år er det 10-års jubileum av TMB, og allerede nå ser det ut til at det settes ny deltagerrekord. I fjor deltok 247 båter. I år har 274 båter allerede meldt seg på, og det vil ganske sikkert komme mange flere. Det er satt et tak på 300 båter som kan delta (kun 26 ledige plasser igjen). Dette er på grunn av havnekapasiteten. Det har aldri vært noe problem tidligere år, men i år kan det altså bli fullt for første gang.

  Vi håper flere norske båter skynder seg å melder seg på. Absolutt alle med en forholdsvis sjødyktig båt kan delta på TMB. Jeg har selv deltatt på TMB fire ganger, og jeg kan love de som deltar en opplevelse for livet.

  Hva er det som gjør TMB så bra?
  Det som gjør TMB så unikt er hele atmosfæren i havna, det gode fisket rundt Bornholm og gjennomføringen av hele arrangementet. TV2 Bornholm gjør en kjempejobb med konkurransen, og rigger opp ett stort verft i havna som TV-studio, der de største laksene blir veid inn på kvelden (TV-sendingen er live). De er også utpå sjøen, enten i båt eller helikopter, og filmer hvis noen er heldige å få en stor laks på kroken.

  I havna er det rigget opp store telt med mat- og drikke-servering, kiosker og flere stands fra fiskeutstyrsbutikker. På bryggene ligger fullriggede trollingbåter i alle prisklasser, og alle deltakerne er blide og hyggelige etter en lang og fin dag på sjøen. (PS: Se alle de 66 bildene ovenfor ). De siste årene har fisket tatt seg betraktelig opp, og i fjor ble det satt ny rekord i antall fanget laks.

  Nye konkurranseregler for TMB 2014:
  Tidligere kunne man melde inn maks seks laks per båt. I år er det endret til maks fire laks per båt.
  Minstemålet heves også fra 62 cm til 75 cm. Nasjonskonkurransen vil utgå, og i stedet vil det innføres en ny premie til den første båten som får en laks på nøyaktig 10 kg. Den heldige fiskeren vinner 10 000 kroner.

  Påmeldte Norske deltagere i TMB 2014 så langt er: 

  1. Team Puff / A-Team trolling  (Frank Ronny Johansen)
  2. Team Norje 1 (Per Ivar Huus)
  3. Team Norje 2 (Cato Pettersen)
  4. Team Havtroll (Fredrik Engh)
  5. Team Blega (Aslak Brækken)
  6. Team Hardanger Trolling (Ramon Flodström)
  7. Rosshavet (Ulf Lundvall)
  8. Team Hotshots (Stian Jerstad)

  Sjekk også disse videofilmene fra TMB:

   1. TMB2012 (A-Team trolling)
   2. TMB 2012 (Team Havtroll)
  Frank Ronny Johansenhttp://www-a-team-trolling.no
  Frank Ronny Johansen er en av Norges fremste og mest profilerte trollingfiskere. Bosatt på Råholt med kone og to barn,benytter han enhver ledig tid til å farte i Norge, Sverige og Danmark på jakt etter stor laks og ørret. Bloggen deres, A-Team trolling, er kanskje Norges fremste trollingfiskeblogg og inneholder snadder for alle som ønsker å lære om trollingfiske relaterte ting eller bli bedre kjent med gutta.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles