More

  Vi har sett: Ørretboms 5

   

  Det er snart tre år siden vi sist traff André Brun i Ørretboms sagen, den gang i Jurrasic Lake. Noen tusen kast og en håndfull kalde vintre senere er altså oppfølgeren klar.

   

  Denne gangen hjemme i Norge, og med en helt ny vri. Ørretboms 5.

   

  Artikkelen fortsetter under bildet. Teaser i bunn.

   

  Så hvor mye vann har rent under brua siden sist?

   

  Allerede på omslaget til filmen blir vi dratt inn mot en enkel detalj. Varighet: 4 timer!

  Dette kan være enten veldig bra og mye pang for penga, eller en film du aldri blir ferdig med. Uansett – frem med popcornet!

   

  Rett på sak. André tar oss med på mange av sine turer, både med familien, alene og med vennegjengen. Her viser han fiskemetoder og bakgrunnen til valg av de ulike imitasjonene. Deretter viser han hvordan han binder fluen og valg av materialet.  Praktisk!

   

  Stedene Brun tar oss med til varierer fra små kulper og stille vann til sakteflytende elver så det passer for de aller fleste lokasjoner.

   

  Den tradisjonelle utrasfokuseringen og hyling av «SJEKK BACKINGEN!» er ikke tilstede. André Brun humrer mer og låter som Laffen i Portveien 2. Gøy det óg. Fiskepornoen er lagt bort til side for pratisk rettet tips. Det utgangspunktet liker vi i denne filmen, og det sørger for at filmen holder bra fokus mot målet.

   

  Samtidig er enkelte av fiskesekvensene unødig lange og kan gjøre deg som titter noe ufokusert. Bindesekvensene funker derimot bra med innlagte bevertningssekvenser og grilling av datterens fluefiske-fangede-ørret.

   

  Man plukker også opp gode tips om vårfluer og landinsektene han går igjennom, men vi blir litt forvirret av døgnfluepraten over insektsnettet. Selv om det er interessant, var kanskje klippingen og plasseringen av den sekvensen en liten overraskelse.

   

  Fiskene er mange og flotte. Fluene vakre og bindingen godt pedagogisk gjennomført. Her her det mye snadder.

   

  Det er et par ting du må ha i bakhodet når du ser en slik film som Ørretboms 5. Den er selvsagt rettet mot fluefiskere og i dette tilfellet myntet på begynnende fluefiskere. For all del, du kan gjerne ha 365 dager i felt i året og fortsatt kose deg med filmen, men det det tekniske utbyttet er størst for begynnende fluefiskere og for deg som opplever å kunne lære mer.

   

  Det er en jovial film lagd av en mann som brenner for fluefiske og vil dele av sin erfaring og kunnskap. Den er praktisk rettet med masse tips og triks, og mye varme.  

   

  Filmen er i salg i en haug med butikker. Klikk her for en liste over fysiske utsalgssteder og nettbutikker.

   

  PLUSS

  • Mange timer film for penga.
  • Praktisk rettet full av tips
  • Ingen «rise-kåte» sitater og slow motion.
  • Kudos for å stå bak hele produksjonen ‘alene’
  • Norskprodusert

   

  MINUS

  • Enkelte uskarpe segmenter. Ikke uvanlig med bruk av speilrefleks, men dessverre irriterende
  • Varierende lydkvalitet og db nivå.
  • Enkelte seksjoner er langtekkelig, kunne vært trimmet mer.

   

  Deltitlen «Velprøve Norske ørretfluer DEL1» vitner om en oppfølger, antaglig da med døgnfluer og annet snadder. Den ser vi også fram til!

   

  Ørretboms 5 – velprøvde norske ørretfluer from AndreBrun on Vimeo.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles