More

  40 elver skal under hammeren for villfisken

  Vi sender hele Villaksauksjonen live

  Torsdag 27. oktober går Villaksauksjonen 2016 av stabelen fra Grev Wedels plass 9 i Oslo. Dersom du ikke kan stille selv, kan du følge det hele live hos oss fra klokken 18.00 – og ringe inn dine egne bud.

  Av: Endre Hopland

  – De 40 objektene fra auksjonskatalogen legges ut på tradisjonell auksjon i salen, hvor alle gjester kan by ved å kommunisere med auksjonarius. Alle lakseinteresserte som ikke kan møte i salen kan følge det hele på villaksauksjonen.hooked.no, melder Redd Villaksen, som i år arrangerer Villaksauksjonen for 12. gang.

  En kan også gi bud på objektene ved å ringe et av panelmedlemmene på telefon 913 93 383, 901 75 990, 918 87 045, 993 20 196 eller 915 68 229. Alle som ringer inn må være oppmerksomme på at dette er en websending, så kan det oppleves en forsinkelse på inntil 30 sekunder.

  Har du planer om å by per telefon, må dette tas hensyn til. Arrangørene anbefaler folk å ringe inn i god tid før det interessante objektet ropes ut, og så holde linjen så lenge en er med i budgivningen. Bud gitt over telefon vil omgående bli oppdatert og kommunisert til auksjonarius, slik at alle budgivere stiller likt. Alle bud er bindende.

  Den fullstendige liveauksjon-katalogen finner du her. Utenom hovedauksjonen vil det hele denne kvelden også være en såkalt Silent auction. Her vil det være mange attraktive objekter å by på, for eksempel fiskeutstyr donert av generøse importører, håndlagde fluer og mye annet moro. Gjester i salen kan føre sine bud på utlagte auksjonslister fram til auksjonen avsluttes på kvelden.

  Fiskedøgnene som auksjoneres bort i år er både mange og varierte. Blant godbitene finner vi to stenger i tre døgn på Rodstadmoen i Gaula, åtte stenger i tre døgn i Bolstadelvi, fire stenger i to døgn i Årøyelva (åpningsfiske), to stenger i fire døgn på Bahamas, to stenger i seks døgn på Talkeetna Fishing Lodge i Alaska og ikke minst en stang i to døgn i Langstilla og Stengelsen i Altaelva.

  I fjor ble to døgn i Altaelva solgt for 250 000 kroner under Villaksauksjonen. I år starter budene på de to døgnene i Langstilla og Stengelsen på 150 000 kroner, men det finnes altså langt rimeligere objekter å by på.

  Villaksauksjonen blir også i år ledet av radio-personligheten Lars Eikanger. Auksjonen er for øvrig ikke bare en møteplass for å skaffe midler til villaksarbeidet. Etter tolv auksjonskvelder er den også blitt en sosial møteplass, der villaksvenner møtes over gode diskusjoner og god mat og godt drikke.

  I år serveres diverse tapasretter med drikke etter ønske. Matmengden er vanskelig å beregne dersom mange kommer uanmeldt, så arrangøren oppfordrer alle som skal delta denne kvelden om å melde seg på i god tid. Dette gjøres her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles