Universell Utforming – fiskeplasser for alle

Noen av oss har av forskjellige grunner mistet muligheten til å bevege seg fritt i naturen av fysiske årsaker. Det betyr selvsagt ikke at lysten til friluft og, kanskje spesielt sportsfiske, avtar av den grunn. Noen muligheter har eksistert lenge, andre er opprettet i nyere tid. Her på Fishspot skal vi informere og tilrettelegge for bruken av disse stedene, og vi begynner med opprettelsen av fiske-kategorien «Universell Utforming».

Under «Universell Utforming» vil alle tilbud som er tilrettelagt, eller av andre grunner gir bevegelseshemmede muligheten til å fiske. De første tre stedene vi har lagt til så langt er følgende:

Langodden ved Langsjøen i Sømådal.
Med utgangspunkt fra Johnsgård Turistsenter er det etablert en sti som gir adkomst til Langodden. Stien er anlagt så det skal være enkelt å komme seg fram med rullestol og andre hjelpemidler så alle kan få den fine opplevelsen å sitte på Langoddstranda og oppleve solnedgangen over Langsjøen etter en fin sommerdag. Stien stiller alle krav til universell utforming når det gjelder underlag og bredde og det er plassert ut hvilebenker med jevne mellomrom.

Lavvo med mobimat - Langodden
Lavvo med mobimat – Langodden

Her kan du leie båt med kaptein. Disse båtene er av typen Pioner Multi og er tilpasset rullestolbrukere og andre med bevegelsesutfordringer. Båten har nedfellbar baugport som gjør det enkelt å komme på/av og legge til land uansett vannstand eller landskap. Les mer her

Blokkodden
På den universelt utformede fiskeplassen på Blokkodden kan alle forsøke seg på å fiske etter grov gjedde og sik i Drevsjøen. Kombiner gjerne ditt fiske med arrangementer eller sosialt samvær på det tilrettelagte området ved Villmarksmuseet.

Plankeveg_beskret_BO_Foto_Ingrid_Vibe_1

Ved Blokkodden Villmarksmuseum i Engerdal er det anlagt en universelt utformet fiskebrygge på fiskeplassen i Drevsjøen.  Fra denne får fiskerne tilgang til et spennende fiske etter  blant annet grov gjedde. Les mer

Glen
Ved sjøen Glen i Jyltingsmarka kan brukere med funksjonhemminger oppleve naturen og friluftslivet  i  «Femundsmarka». Stedet er et godt utgangspunkt for et godt fiske der tilrettelegging for ulike behov er satt i fokus.

 

2 pioner Muliter på Langsjøen
2 pioner Muliter på Langsjøen

Ved Glen er det utarbeidet en universelt utformet leirplass der alle uansett skader, funksjonshemminger eller andre hindringer gis anledning til å komme seg ut i naturen og nyte friluftslivets gleder. Stedet er tilrettelagt med både båtslipp, brygge, gapahuk, bålplass, benker, fiskeplass og utedo. På brygga står en personheis til fritt bruk for å komme seg i og ut av båt/kano. Med Glen som et utgangspunkt kan man også komme til flere sjøer i samme område uten å måtte forlate båten eller kanoen. Les mer

Flere steder vil dukke opp
God sommer