Deeper Pro+ er et genialt verktøy de fleste fiskere vil ha nytte av på et eller annet tidspunkt, og det er det ganske mange grunner til.

Den Wifi-styrte Deeper Pro+, og den tilhørende applikasjonen, har alle forutsetninger for å bli fast inventar i mange fiskevesker og på mange smarttelefoner i lang tid fremover. Ekkoloddkulen Deeper fungerer nemlig ypperlig til sitt bruk, og funksjonaliteten har også blitt enda bedre etter hvert som nye versjoner har kommet på markedet.

Den originale Deeper Smart Fishfinder ble styrt via Bluetooth, og hadde en rekkevidde på 40 meter. Deeper Pro+ er Wifi-styrt, og har en rekkevidde på 100 meter. Det er heller ingen hemmelighet at Wifi jevnt over har et sterkere og mer stabilt signal enn Bluetooth.

Det som først og fremst gjør Deeper så bra, er at det er tilnærmet idiotsikkert i bruk. Etter at du har lastet ned applikasjonen på smarttelefonen eller paden din, er det nemlig bare å passe på at de to delene kulen består av er godt skrudd sammen. Når de er det, er det bare å få loddet i vannet, og så er du i gang. Det er ingen av/på-knapp. Deeper-kulen slår seg automatisk på når den kommer i kontakt med vann.

De fleste telefoner og pader vil automatisk synkroniseres med det flytende ekkoloddet, og dersom de ikke gjør det er det bare til å søke den opp i enheten sine innstillinger. Merk at det bare er mulig å få kontakt med Deeperen når den ligger og flyter vann eller står på lading. Kulen skal ikke senkes under overflaten.

deeper-pro-2

Deeper Pro+ passer til både isfiske, bryggefiske og båtfiske, der kulen kan ligge i ro nærheten av der du fisker, men den er også et godt redskap for å kunne kartlegge bunnforholdene utenfor stedet du fisker fra. Hvordan du vil bruke loddet blir selvsagt en smaksak, men det passer i alle fall perfekt hengende over ripen under båtfiske på grunnere vann, i både sjø og ferskvann.

Da trenger du i realiteten bare et tau eller en snørebit som du fester i en av de tilhørende skruene. Skal du derimot bruke loddet fra land, gjør du dette best ved å feste det i en rigget fiskestang. På denne måten kan du kaste Deeper-kulen ut og sveive den inn igjen.

I praktisk bruk fungerer loddet ypperlig så lenge du har Wifi-kontakt. Den tilhørende applikasjonen er lagt opp slik at alle skal kunne bruke den, og uten at du trenger å endre på forhåndsinnstillingene, tegner loddet kjapt bunnformasjoner og finner fisk. Du kan også selv stille inn loddets følsomhet og radiusen det skal hente informasjon fra, noe som kommer særlig godt med under fiske på veldig grunt vann med mye vegetasjon. Pro+-loddet har også en funksjon der du kan lage dine egne kart.

deeper-pro-3

Deeper gjorde umiddelbart et godt inntrykk under testing, for det at loddet tegner gode bunnformasjoner og faktisk finner fisk, er egentlig alt en kan ønske seg av et portabelt ekkolodd til et par tusenlapper. Det som likevel gjør Deeper til noe litt ekstra, er den nevnte applikasjonen drives av. Det er nemlig slett ikke bare de fysiske tegningene fra loddet denne håndterer.

Appen har også kalender med anbefalte fiskedager, basert på månefasene der du fisker. Den har kamera, automatisk værmelding, kart og en historikklogg, i tillegg til muligheten for å gjøre egne notater. Under innstillinger kan en variere loddets sensitivitet, samt benytte seg av offline-kart, tilpasse loddbruken til is- eller båtfiske og velge om en vil se dybden i fot eller meter. For å nevne noe.

En annen smart funksjon er simulatoren du kan kjøre før du begynner å bruke loddet. Denne gir deg en god pekepinn på hva du faktisk skal se etter når det gjelder.

Vi har testet Deeper i både ferskvann og saltvann, fra land, båt og is, og inntrykket vi sitter igjen med er veldig positivt. Til sitt bruk, og for en sum de fleste som legger litt i hobbyen sin kan ha råd til, er dette mye moro for pengene. Bli heller ikke overrasket om Deeper faktisk hjelper deg å fange mer fisk.