Angling iQ er en ny app for smarttelefoner, beregnet på sportsfiskere. Angling iQ appen er både et sosialt medium for fiskere og en digital fiskelogg i mobilen. Du kan ta et bilde av fangsten og dele det med venner, følge med hvordan fisket går hos vennene, like det du ser og skrive bemerkninger. Appen er også en fiskelogg hvor sportsfiskere kan registrere fangsten, hvor fiskene ble fanget og hvilket agn de brukte. Du kan i tillegg lage et kartotek over fluer og annet utstyr samt kart over de mest områdene hvor du vanligvis fisker.

Bakgrunn

Den ansvarlige for Angling iQ har i mange år hatt sommerjobb som guide for sportsfiskere på Island, samtidig som han har studert programmering om vinteren. Han drømte om en app i mobilen, hvor han på en enkelt måte kunne registrere fangsten til sine fiskende gjester og slik ble ideen til Angling iQ utviklet. Han samarbeidet med en grafisk designer og en annen programmør med de første skrittene i utviklingsarbeidet. Så begynte flere sportsfiskere å delta og arbeidet gikk i gang for alvor. Vi anskaffet oss kontorlokaler og utviklingen av appen gikk i full gang.

Den 1. april 2015 fikk 35 sportsfiskere appen i sine mobiler for å utprøve funksjoner og finne feil. Fiskernes meninger er viktige for oss og forslag fra den første testgruppen førte til at vi programmerte store deler av appen på nytt for å gjøre den enda bedre. Midt om sommeren gikk vi i gang med Beta-prøver som flere sportsfiskere deltok i. Vi la stor vekt på å finne alle feil og forbedre dem og brukte hele sommeren til det før appen ble gjort tilgjengelig for alle. Nå kan vi tilby den første versjonen av Angling iQ, men appen finnes både for Android og iOS smartmobiler hos henholdsvis Google Play og App Store.

(artikkelen fortsetter under bildeserien)

Funksjoner

Angling iQ er både en digital fiskelogg og et sosialt medium hvor sportsfiskere kan dele sine fiskeopplevelser med likesinnede og følge med fangsten hos kameratene. Alle de bilder som brukeren velger å ha åpne for alle sine venner vises på veggen hos de andre, samt stemningsbilder fra elvebredden, og slik kan sportsfiskerne se hva de andre har fanget.

Brukerne registrerer alle opplysninger om sitt fiske på ett sted, de agn de bruker, fisketurer og elver og innsjøer de fisker i. Hver enkelt bruker velger det han/hun deler med andre, uansett om det er fangsten, typer agn, fisketurer, elver og innsjøer eller fiskeplasser. Hvis brukeren ikke ønsker å dele med andre bestemte opplysninger som vedkommende laster opp, kan han/hun på en enkel måte velge å ha noe „Private“ og annet „Public“ eller å ha alle opplysningene tilgjengelige for andre eller ikke. Slik beskytter appen hemmelighetene til sine brukere, som selv bestemmer hva de deler med andre.

Man kan kommentere og like på fisk, bilder og agn. Denne funksjonen gir også brukere som f.eks. fluebindere mulighet for å publisere bilder av sine egne fluer med mønster og deres venner kan kommentere og like.

Hvis en gruppe venner planlegger en fisketur sammen, oppretter en av dem fisketuren i appen og inviterer de andre. Gruppens medlemmer registrerer så fangsten under fisketuren, appen laster opp opplysningene til en felles side og etter endt fisketur lager Angling iQ en oversikt over turen som alle i gruppen har adgang til.

 

Fremtiden

Angling iQ arbeider med mange forskjellige og forbedrende funksjoner som blir lagt til appen på et senere tidspunkt. Databasen blir hele tiden større med stadig flere aktive brukere og mer informasjoner som sportsfiskerne deler. Man kan f.eks. se hvilke fluer, agn eller sluker gir de beste resultatene i sin favorittinnsjø eller fiskeelv, samt flere nyttige opplysninger. Vi arbeider på en sentralisert database for hele verdens elver og innsjøer, hvor man kan laste ned data om fiskeområdet og lagre i sin egen Angling iQ. Vi forbereder også en database for fluer og agn, men brukerne vil fortsatt kunne lage sine egne.

Last ned Angling iQ for Android smartmobiler fra Google Play eller iOS fra App Store og delta. I tillegg finnes det lenker til nedlasting av Angling iQ på nettsiden www.anglingiq.com