Send inn ditt bidrag til NM i fluebinding – finale under Camp Villmark

Lørdag 7. april arrangeres finalen i NM i fluebinding på Camp Villmark i Lillestrøm. Kanskje blir nettopp du en av deltakerne.

Av: Endre Hopland

NM i fluebinding har tidligere blitt avgjort via innsendte bidrag, men i år legges det altså opp til en skikkelig finale, der det må presteres under press. For å ha en mulighet til å havne i denne finalen må du kvalifisere deg, og dette skjer fremdeles via innsendte bidrag.

– Det blir konkurrert i kategoriene Ørret, Laks og Saltvann. Hver deltaker velger ett mønster i den klassen vedkommende vil delta i, og binder tre identiske eksemplarer av den utvalgte fluen. Disse sendes til NM-arrangøren med brev eller pakke poststemplet senest mandag 5. mars. Er du senere ute enn dette blir ikke bidraget ditt tatt med i vurderingen, sier Håvard Eide i arrangementkomiteen til Hooked.

Finalen, som altså arrangeres i forbindelse med Camp Villmark på Norges Varemesse i Lillestrøm i begynnelsen av april, vil gå av stabelen med tre deltakere i hver kategori.

Annonse

– Alle disse må binde et mønster som frem til finaletidspunktet er ukjent, og det vil være en tidslimit på 12-15 minutter avhengig av kategori, sier Eide til Hooked.

Premien i hver kategori er gavekort hos Stonefly. i tillegg til dette vil en av kategorivinnerene motta en hovedpremie på 5000 kroner gitt av Camp Villmark. Skryteretter skal en heller ikke undervurdere, og det å kunne kalle seg norgesmester i fluebinding henger nok høyt hos mange.

I klassen Ørret inkluderes både tørr- og våtfluer, ny og gammel stilart, attraktor og imitasjonsfluer. Det er opp til deltakeren selv å velge stil og type så lenge fluen er ment å brukes til fiske etter innlandsørret i Norge. Bjørnar Skjevdal er ansvarlig.

I klassen Laks skal det i år bindes hårvingefluer på krok eller tube. Det er opp til deltakeren selv å velge stil og type, og Steffen Granbo er ansvalig.

I klassen Saltvann er det fritt spillerom til å binde en flue til bruk etter skandinaviske arter som lever i saltvann, for eksempel sjøørret eller havabbor. Eivind Berulfsen er ansvarlig.

Det er ingen ringere enn Jon Strand, som i fjor satte verdensrekord i fluebinding da han surret smått utrolige 1036 Griffith´s Gnat-fluer i løpet av et døgn, som er hoveddommer under årets NM. Med seg i dommerstaben har han også Pål Krogvold, så det er liten tvil om at det er kvalifiserte folk som skal bedømme deltakerne sine kreasjoner.

Mer informasjon om NM i fluebinding og hvor du skal sende dine bidrag finner du på arrangørene sin egen nettside eller på deres Facebook-side.

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

video

Bruk Deeper under sommerens ørretjakt

Ørretfiske kan som kjent være like enkelt som vanskelig, men med Deeper blir alt så mye enklere. Av: 3 på Kroken – Natur- og villmarksopplevelser Vi befinner...
video

Hunden lurte døden med GPS

Da hunden gikk igjennom isen under jakt var det peileren som ble redningen for hund og eier. En spennende historie fra våre svenske brødre,...