Nymfe

Nymfe

Nymfefiske har mer eller mindre tatt over for våtfluefiske.

Når du blindfisker med en nymfe, bør den være såpas tung at den hopper nedover helt nede ved bunnen, men ikke så tung at den setter seg fast. Effektivt blindfiske med nymfe krever at du er systematisk. Lovende områder må avfiskes grundig. Mange bruker en nappindikator for å se når fisken tar.

 

Hvordan fiske med nymfe

I elv

Kast oppstrøms så nymfa rekker å synke ned til bunnen.

 

Gi tilslag straks du merker den minste, lille uregelmessighet eller føler et eller annet du ikke kan definere. Husk at det er mye bedre å gi et tilslag for mye en ett for lite.

 

Nymfefiske på fisk man ser, er ekstremt visuelt og noe av det desidert morsomste man kan gjøre i vadere. I motsetning til hva mange tror, er det ikke an aktivitet forbeholdt ginklare kalkelver eller jungelelver på New Zealand. Vi har mange elver i Norge hvor dette kan praktiseres – bare man tenker riktig:

  1. Finn en fisk. Kjøp dyre polabriller og snik deg oppover langs bredden som en mink. Konsentrer deg om de områdene der du faktisk har sjanse til å se fisken hvis den er der.
  2. Kom deg i posisjon. Du kommer nærmest fisken hvis du sniker deg innpå den bakfra, så du vil som regel kaste rett eller skrått oppstrøms.
  3. Land flua di langt nok foran fisken til at den rekk å synke ned til fisken, men ikke så lang foran at du skremmer den med fluesnøret.
  4. Du ser sjelden flua di, så følg med på fisken. Skjærer den plutselig ut til siden, eller åpner munnen, er sjansen stor for at den har spist flua di. Stram rolig opp og kjør den knallhardt.

 

Stille vann

Nymfefiske på stille vann handler mest om å kaste ut og dra inn. Disse faktorene avgjør om du lykkes:

  1. Hvor i vannet du velger å fiske.
  2. Hvor dypt du fisker.
  3. Hvor hurtig du fisker.
  4. Flaks og tilfeldigheter.

Din kommentar

kommentarer

For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"