More

    Fiske i påsken? Slik kommer du i gang

    Når du er lei Yatzy, Kinderegg og solkrem, kan du jo dra frem fiskeutstyret og gjøre påsken litt mer interessant.

    Uansett om du er i byen, på fjellet eller langs kysten er det fiskemuligheter. Det er nemlig godt fiske i Norge hele året. Er du usikker på hva du trenger av utstyr? I artiklene vi har linket til i denne saken finner du massevis av info.

    Det viktigste først, nemlig sikkerhet på isen:

    Enkelte steder langs kysten er det sjøis (saltvann). Denne er langt mer porøs og utsatt for forvitring enn innlandsisen (ferskvann).  Sjekk alltid istykkelse med et bor, forhør deg med lokale og ring den nærmeste jeger- og fiskerforeningen. Bruk alltid ispigger – uansett.

    Innlandet/ferskvann:

    Her finner du litt generelt om isfiskeutstyr. Arter du kan prøve deg på er for eksempel abbor, mortørret, gjedde og røye. Teknikker for- og utstyr å ha med til abbor og ørretfiske på isen er for eksempel pimpel, mormyshka, maggot og balansepilk.

    Til røya vil røyeblink, maggot og fjærmygglarver alltid være bra. Ellers kan du alltids sjekke noen av Cato Bekkevold sine svar om isfiske, eller besøke forumet vårt.

    Ferskvannsisfiske på en-to-tre-fire:

    1. Finn et egnet området. Fra 2-10 meter dypt.

    2. Begynn å fiske på bunn, sveiv og fisk deg lagvis opp – 30 cm av gangen.

    3. Isfiske er et relativt sakte fiske. Men lokkebevegelser er bra.

    4. Ingen aktivitet i hullet på 5-10 minutter. Borr et nytt, fisken kan stå fem meter unna der du er! Ofte er isfiske er en evig jakt etter hvor fisken står.

    Sjøen:

    Her finner du litt generelt om isfiskeutstyr. Arter å prøve seg på er for eksempel hvitting,  hyse,  torsk, knurrsei, lyr, sjøørret, og makrell. Teknikker og agn å bruke på sjøisen kan være balansepilk, fiskebiter eller brisling. Se ellers denne artiklen om isfiske etter sjøørret og denne om artsfiske, med flott lyr i hovedrollen. Ellers kan du som nevnt sjekke noen av Cato sine svar om isfiske eller besøke forumet vårt.

    Sjøisfiske på en-to-tre-fire-fem:

    1. Finn et egnet området. Gjerne 20-40 meter dypt. Bruk Gule Sider eller liknende tjenester for å finne dybdekart/sjøkart.

    2. Agnfiske med fryst makrellfilet er nesten bankers! Reker, blåskjell og brisling funkerer også veldig bra.

    3. Små kroker for små fisk. Ha med krok i størrelse #6  samt havfiskekroker #1/0 for litt større kjefter. Napper det mye uten at det sitter er det en indikasjon på at agnet/kroken kan være for stor. Husk også at krokspissen skal være synlig! At den må gjemmes er bare tull, og foringer krokningsegenskapene.

    4. Begynn å fiske på bunn. Bruk et lite blylodd i enden, og ha en eller to kroker over – eller pilk med en vanlig sluk som du fester en bit makrell eller reke på. På bunnen finner du arter som hvtting, knurr, torsk. Lengre opp i vannet finner du arter som sjøørret, lyr, torsk, sei. De agner du med brisling.

    5. Ingen aktivitet i hullet på 5-10 minutter. Borr et nytt hull. Fisken må man søke opp – så enkelt er det. (GJelder ikke når du setter ut stenger agnet med brisling).

    Eller så kan du sjekke ut isfiskeskolen for enda mer pilkestoff!

    Skitt fiske!

    Hookedhttps://www.hooked.no
    Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

    Latest articles

    Related articles