Det umåtelig populære Ruter Uspesifisert er et konsept som ble lansert i fjor, og suksessen ble gjentatt i år til stor begeistring fra folk. Det hele er ganske enkelt: Kollektivselskapet i Oslo og Omegn (Ruter) legger ut et begrenset antall billetter til fem kroner stykket, og de heldige som får være med på tur vet ikke hvor ferden går, eller hva de vil få oppleve. Felles for de alle er likevel det faktum at de storkoser seg.

Det hele er en del av kampanjen 4000holdeplasser som går ut på å få folk til å oppdage nærmiljøet og lokale peler, samt vise hvor tilgjengelig alt blir igjennom et kollektivtilbud. Vi i Hooked er imponert, for dette er et helt genialt opplegg og ikke minst er det populært. Folk blir sure når det er utsolgt etter noen sekunder på http://uspesifisert.ruter.no, så ved årets siste Uspesifisert (totalt fire i tallet) ble kapasiteten økt fra 70+ pers til ca. 200.

Vi i Hooked ble engasjert for å vise frem noe om fisking i nærmiljøet, eller streetfishing om du vil. Utfordringen er at det skulle skje på Frysja. Dette er ikke det aller første stedet vi ville valg om vi skulle hatt fiskeskole og demodag, men det funka som juling!

Vi lagde til fire stasjoner: En for barn, en om spinnfiske, en for fluekasting/fluefiske og en om Oslomarka. Med på laget var Carl Stiegler (NJFF/OFA), Lasse Merkesdal (fluefiske/fluekasting), Eivind Stensrud (barnefiske), Vidar Ottersen (spinnfiske) og Bernt Nor (barnefiske +). Terskelen var lagt lavt, da vi ikke ante ikke hvem som skulle komme. Derfor tenkte vi litt IKEA – idiotsikkert og enkelt.

Bildeserie fra dagen (video i toppen av artikkelen):

Vi fôra opp litt rundt barnefiskesektoren, og fikk hekta opp en håndfull mort før bussene ankom Frysja, bare i tilfellet vi skremte all fisken når alle publikummere kom. Plasttanken med mort ble en magnet på alle under 1.20, og med kyndig hjelp fra Eivind fikk barna også fisket opp to-tre nye mort under den halvannen time lange sekvensen. Alle triks i boka ble brukt. Grunnfôr, mais, brød og mark (maggot hadde vi selvsagt glemt). Enkle, toppknytte stenger ga mestringsfølelse hos alle barna, og de fikk også med seg en liten spinner med hjem.

Carl forklarte ellers om Oslomarkas utallige muligheter og hvilket utstyr en bør bruke for å komme i gang. Lasse kasta, instruerte og geleidet folk inn i verden av fluefiske, mens Vidar prøvde etter beste evne å folk folk til å unngå å få en spinner i hue på naboen. Alt i alt var det en flott dag og mange inspirerte mennesker.

Det er en milepæl når vi nå kan offentliggjøre at Subaru går inn som generalsponsor for Oslo Internasjonale Fiskefestival den 22. august, og samtidig inngår et samarbeid med Hooked.

Våre lesere er primært menn som er interessert i fiske, friluftsliv, jakt og ting mannfolk er opptatt av. Å finne en partner i verdensklasse som Subaru, som deler målgruppa og mange av de samme verdiene våre, er derfor utrolig gøy. Hooked er ydmyke for støtten og ser frem til et spennende samarbeid.

Det skjer kule ting allerede nå i sommer og du kan være med på moroa! Det blir straks en Facebook-konkurranse, og på festivalen kan du også være med og kjempe om gratis lån av en Subaru Forester-fiskebil i tre måneder. Mer om dette kommer vi tilbake til litt senere.

Som du ser av bilde øverst i artikkelen, har vi oppgradert bilparken litt. Denne fete fiskebilen, som du altså kan vinne, er å finne på veien, i skauen og ved en elv nær deg denne sommeren. Bilens jomfrutur var nå i helgen under Fjellsport og Fiskefestivalen i Hemsedal, og det var en kanonopplevelse!

Noen fullverdig biltest er vel litt utenfor vårt ekspertområde, men bilen er en fryd å kjøre, har plass til absolutt alt vi trenger (og litt til) og får oss frem over alt. Sammenlignet med de vanlige bilene vi har kjørt er denne helt suveren. Jeg (Bernt) kjører uten unntak meg fast et eller annet sted hvert eneste år, og må derfor alltid la noe være igjen hjemme. Å nå få styringen over en AWD som i tillegg ser fet ut, er jo rene julekvelden. Bilder og rapporter fra våre opplevelser sammen kommer utover sommeren.

Bilen, en Subaru Forester, ble overrakt på fredag av Carl Erik Bakke hos Birger N. Haug. (Alle foto Christian Scheie)

Fisken Bjørn Florø-Larsen dro opp fra 400 meters dyp i Trondheimsfjorden nå i ettermiddag var så svær at fiskeren selv glemte både veien hjem og å slå av motoren på båten sin. Så var det da også verdens største, stangfangede brosme som hadde falt for agnet hans.

Av: Endre Hopland

– Det er helt hinsides all fornuft, dette her. Jeg er helt skjelven, og har nesten ikke ord. Jeg skjønte jo at det var stor fisk på gang, men dette her hadde jeg aldri trodd, sier en mer eller mindre lamslått Bjørn Florø-Larsen til Hooked, etter å ha dradd en brosme på hele 17,3 kilo opp fra dypet i Trondheimsfjorden.

Florø-Larsen er et velkjent navn i det norske sportsfiskemiljøet, og en av de mest fremtredende skikkelsene i artsfiskeforeningen Nidaros kystmeitelag, som har base i Trondheim. Selv er han fra Stavanger, men har bodd i trønderhovedstaden det siste tiåret. I båten sin «Black Pearl» er han ofte på forskjellige fiskeekspedisjoner i Trondheimsfjorden, men det er slett ikke hver dag det havner en verdensrekord på dekk.

– Jeg fisket egentlig etter blålange, og hadde derfor to egnede kroker et godt stykke over bunn, der blålangene gjerne ferdes. Jeg hadde også en krok helt ved bunnen, da jeg pleier å få mye bra brosme på denne plassen, også. Det viste seg å være et godt valg, sier han til Hooked.

Les også: Slik fisker du brosme

Egentlig skulle Florø-Larsen fiske sammen med NKML-kamerat Sven Jørund Kolstø, men da han var for sent ute, kjørte eksilsiddisen utover alene. Det tok ikke lang tid før kjempefisken fant agnet som ble servert, og fiskeren skjønte straks at det var storfisk på gang. Han regnet også med at det var brosme basert på fisken sin oppførsel.

– Den var for sprek til å være blålange, så jeg håpte på brosme over specimenkravet på 12 kilo (spesielt stort eksemplar, red. anm.). Det fikk jeg jo for så vidt rett i, men da fisken kom til syne i overflaten etter en lang sveiveøkt, klarte jeg ikke helt å fatte hvor stor den faktisk var, forteller han.

Florø-Larsen fikk kjempebrosmen på vekten, og denne viste godt over 17 kilo. Da ble beina til gele, og Kolstø ble oppringt umiddelbart. Han fikk beskjed om å slippe alt han hadde i hendene, finne en ekstra vekt og komme seg ned i båthavnen med det samme. Florø-Larsen var nemlig på vei inn igjen, og med seg hadde han det som potensielt kunne være verdens største, stangfiskede brosme.

Vel inne i båthavnen ble det offisiell veiing, og vekten stabiliserte seg på 17,3 kilo. Det er norges- og verdensrekord med 100 grams margin. I og med at det er rekordforbedring med under en prosent, blir fangsten trolig ført opp som rekordtangering i de offisielle norgesrekordlistene til Villmarksliv, men i ren tonnasje er kjempefisken til Florø-Larsen likevel størst.

Brosmen sine vitale mål er nesten like drøye som fisken selv. Den gjeldendende norgesrekorden på arten var 122 centimeter lang. Til sammenligning var fisken Florø-Larsen fikk bare 108 centimeter. Et rundmål på ufattelige 82 centimeter kompenserer likevel for manglende lengde, og det er som kjent vom som veier.

– Hele fiske var bare så ufattelig drøy. Sven veide leveren dens bare på gøy, og vekten stoppet på tre kilo (!). Fisken hadde ikke rogn, så potensialet var faktisk enda større, sier storfiskeren, som fra før hadde brosmepers på 10,2 kilo, også den tatt i Trondheimsfjorden.

Les også: Storlyrfiske med Bjørn

Kjempefisken hadde ifølge fangstmannen selv noen ryggfileter han ikke har sett maken til, og det ble oppstandelse i havnen da noen tilfeldig forbipasserende turgåere fikk se det delikate fiskekjøttet. Florø-Larsen tilbød de nemlig litt fisk, og da var de ikke seine om å kontakte en lokal kokk de kjente. Heller ikke han hadde sett så voksen brosme før, og han lovet å lage skikkelig gourmetmat av beistet.

– Nå er jeg helt sluttkjørt og så utrolig glad. Jeg har også kjørt alvorlig feil ser jeg, og når jeg tenker meg om glemte jeg å slå av motoren i båten, også. Dette er helt sykt, ler Florø-Larsen, mens han snur bilen og setter kursen mot båthavnen igjen.

For ordens skyld skal det nevnes at brosmene kan bli større enn den nye verdensrekorden, og trålere og langlinebåter som fisker langt til havs har meldt om fisk på både 20 og 25 kilo. En stangfanget brosme på 17,3 kilo er likevel helt sensasjonelt, spesielt med tanke på at fisken er tatt inne i en fjord. Vi gratulerer så mye!

For andre året på rad inviteres det til laks- og rockefestival i bygda Beskenjarga i Karasjok. Kommende lørdag er den store dagen.

Av: Endre Hopland

– Formålet med festivalen er å skape aktivitet i grenda, og å være en sosial møteplass på tvers av generasjoner, der laksefiske og medfølgende tradisjoner, tradisjonell joik og moderne musikk er den røde tråden, sier Stig Arne Somby i BeskánLuossaRock, som er festivalens navn.

Det var en vennegjeng med røtter i Beskenjarga som ønsket å skape noe i hjembygda, og en festival med fokus på det de elsker mest her i livet ble sånn sett midt i blinken. Laks og samisk musikk, hva er vel bedre en det?

– Festivalen er nå et faktum, og veldig mange timer med dugnadsarbeid er verd det når årets fantastiske program nå er klart. På kveldstid er det musikken som stjeler rampelyset, og på dagtid er det laksen som står i fokus, med fiskekonkurranse for store og små, samt underholdning fra scenen for de minste. Hovedpremien for størst fisk er 1000 kroner per kilo fisk, sier Somby.

Ideen og bakgrunnen for selve kveldskonserten er ifølge arrangørene at denne vesle grenda har tilført det samiske samfunn en god del joikere av høy kvalitet. Blant de fremste nevner arrangørene Biret Elle, Piera Balto og Johan A. Bær, for ikke å glemme Anders Johnsen som tok joiken opp på en scene på 60-tallet under Festspillene i Nord-Norge.

– Det er disse pionerene vi vil hedre, og samtidig synnligjøre de nye formene og stilartene av samisk musikk som oppstår og har vært siden musikk ble tilpasset joik og det å synge på samisk ble godtatt, sier Somby til Hooked.

Festivalen får i år besøk av Sàpmis og Karasjoks aller største stjerne, nemlig Mari Boine. som kommer hjem for å trollbinde publikum med vakker musikk som skapt for omgivelsene de blir framført i.

– Det er en stor ære for festivalen å få på plass en konsert med Mari, og vi gleder oss til å presentere henne i de spektakulære omgivelsene perlen Beskenjarga er. Dette kommer til å bli historisk bra, sier Somby.

Kai Somby og kameratene i orginalbesetningen til Intruge har ellers etablert gruppen KaraRockers, og vil som navnet tilsier servere klassisk rock på elvebredden. De lover coverlåter fra 70-tallet og frem til i dag, servert med den kjærligheten folk er vant til fra kameratgjengen som har vært sentral i bygdas musikkliv i flere tiår.

– Det blir også plass til flere klassikere når Amund Johnskareng med band serverer oss megahits fra 70-tallet som «Sámi politihkkár» og «Dårlig dárogiella». Dette er perler som den oppvoksende generasjon kanskje har gått glipp av. Den tradisjonelle joiken har også en sentral plass, og er i år er den representert ved  Per Tor Turi, John Máhtte Utsi, Frank Balto og Biret Alehttá, samt årets vinner av Sàmi Grand Prix, Johan Anders Bær. Vi starter kvelden med release-konsert med Piera Baltos relansering av plata «Piera juoiga», som kom ut som LP i 1978, og som nå er blitt en CD. Dette blir veldig bra, sier Somby.

Er du i området, er det vel liten tvil om hvor du bør befinne deg lørdagen. Påmelding til fiskekonkurransen starter klokken 09.30. Mer informasjon om arrangementet finner du her.

Som vi tidligere har skrevet fisket gjengen i Pikewallis nylig i den spennende Harsjøen i Rendalen, med fortløpende liveoppdateringer fra båtene. Her følger Wallis-sjefen sin egen beretning fra turen:

Av: Erik Walmann

Ja, hvordan har vi hatt det på denne turen? Hvilke inntrykk sitter vi igjen med? Å skrive hva de andre har i tankene er ikke lett, så jeg holder meg til hvilket inntrykk jeg sitter igjen med.

Alt startet med en henvedelse fra Bernt i Hooked som hadde fått et spørsmål Gudmund Nygaard om han hadde noen som kunne komme opp til Harrsjøen og fiske litt gjedde. Jeg ble kontaktet, hjulene begynte å spinne og vips så ble det fastsatt tur oppover 13.-14 .juni. Vi ble tilslutt ni personer som tok turen oppover til Harsjøen i Østerdalen.

Les også: 21 stod det på telleren

Nesten fire kilometer lang og rundt 900 meter på det bredeste, samt 700 meter over havet og 22 meter på det dypeste. Der har du de kalde fakta om Harsjøen. Frem til 1950 var Harsjøen et flott ørretvann, noe som ikke er helt unaturlig når man ser på beliggenheten. Så er det faktisk dokumentert at noen svensker valgte å slippe gjedde ut i vannet, uvisst av hvilken grunn. I et såpas lite vann skapte dette store problemer for ørretbestanden, noe sjøen har slitt med helt frem til i dag. Nå har grunneierforeningen til Harsjøen bestemt seg for å satse på gjedda, og håper at den kan trekke til seg en del turistfiskere. Målet er rett og slett å skape et rått gjeddevann, noe som bør være mulig.

Matfatet til gjedda er stort i form av sik. Mengder av sik. Det er også abbor og noe ørret i vannet, som har fine leksområder der gjedda kan legge sine egg inne på gammelt gress. Vannet er i tillegg kupert, noe som skaper en flott variasjon for all fisk. Å få fiske gjedde 700 meter over havet er i seg selv et lite eventyr, og høye, snøkledde fjell som omkranser sjøen på litt avstand gir en ekstra dimensjon til fiske. Man får en real dose naturopplevelser med på kjøpet.

Jeg skal ikke skrive så mye om fisket vi hadde i helgen, den rapporten vil komme noe seinere skrevet av Roger, men vi var nok et par uker for tidlig ute. Vi fikk et bra antall, men vi klarte ikke å bikke fem kilo. Den huggvillige fisken sto fra rundt halvannen meter og ned til rundt fire. Det forteller meg, selv om jeg ikke vet nok om forholdene i Harsjøen, at det var hannfisker som var samlet rundt lekområdene og at hunnfisken rett og slett bare hadde lek i hodet.

Les også: Et nytt heftig gjedderace

All fisken vi fikk hadde bra kondisjon, utenom en som Roger fikk, noe som også indikerer at vi var rett før lek. Vi fisket bare en dag, da været på søndag var av en slik karakter at vi valgte å kjøre ned igjen uten å prøve noe mer. Selv har jeg følelsen av at vi reiste fra en liten udetonert bombe, og at godt fisket var rett rundt hjørne, noe som gjør at jeg om ikke altfor lang tid vil reise opp igjen og se om jeg tenkte rett. Det er ikke lett å slippe taket når man er nyforelsket.

Vannet er veldig klart, med litt brunskjær. Litt mørkt myrvann kan det minne om. Gjeddene er mørke med fine gule prikker. Vannet er rimelig grunt i nordre del. Så får man får et rimelig kupert midtparti som ender ut i det dypeste i sørenden, med bratte kanter opp mot land. Det er ingen tvil om at jeg skal opp igjen til min nyforelskelse, for plassen er vakker og potensialet for fine fisker er stort.

Vannet er, som skrevet før, nå definert som et gjeddevann der det er innført en del nye regler for å ivareta arten. Man skal slippe ut all gjedde over 60 centimeter og man kan bare avlive en fisk per døgn. Noen vil sikkert synes dette er strengt, men skal man skape et attraktivt fiskevann så er man nødt til å sette noe regler. Her får man jo egentlig det beste fra to sider, da man får lov til å ta med seg fisk hjem, samtidig som man har satt en begrensing for å opprettholde en godt bestand i mange år fremover.

Det er tøft gjort av grunneierlaget å ta det standpunktet som de nå har gjort i forhold til Harsjøen, og jeg håper bare at de får støtte fra alle hold og en forståelse for reglementet de har satt. I mine øyne ligger nå alt til rette for at de skal kunne lykkes med sin satsing på gjedda i dette vannet, og som skrevet over: Det er ikke alt for lenge til jeg drar opp igjen, for det er rett før det smeller der oppe.

Les også: Stingere og krokstørrelser under gjeddefiske

Jeg vil til slutt rette en stor takk til Dag Løkken Finess, Lars Erik Bjøntegaard og Gudmund Nygaard. De har bidratt med sitt til at denne turen ble såpass vellykket som den ble. Dag med sin lokalkunnskap om vannet, Gudmund som gjorde turen mulig i sammen med grunneierlaget og ikke minst Lars Erik som huset oss på sitt fantastiske sted Bjøntegaard.

Birger Hokholdt (35) fra Kragerø har fått mye fin laks og sjøørret opp gjennom årene, men hans livs fisk tilhører Dicentrarchus-slekten og tok en 13 centimeter lang tobisimitasjon i Vest-Agder i forrige uke.

Av: Endre Hopland

Hokholdt fisket sammen med en kamerat da drømmefisken hugg, og stedet han fisket på ligger såpass vanskelig til at han tror folk flest ville latt være å vete snøret her.

– Vi måtte vade ut i mye gammel tang og tare, men vi skulle ut til dett stedet. På vei ut på plassen så vi også noen store ørretrygger, så det var ikke snakk om å snu, sier Hokholdt til Hooked.

Vel ute på plassen fisket Kragerø-mannen først over en grunne på rundt halvmeteren, og allerede på første kastet smalt det på noe han ikke helt skjønte hva var. Fisken var veldig tung å hanskes med, men da fiskeren glapp fluesnøret ut av hendene, forsvant fisken like fort som den hadde hugget.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, men like etter så jeg en stor bølge og tok et nytt kast. Da merket jeg ingenting, men på neste kast igjen, mellom to store steiner som stakk opp av sjøen, kom det en ny stor bølge etter fluen. Jeg stripet med begge hender, og fluen hadde stor fart, men fisken tok den igjen og snappet den. Da jeg løftet stangen forsiktig kjente jeg mye tyngde, og så kom det enorme plasket, forteller han.

På dette tidspunktet ante ikke fiskekompisene hvilken fisk Hokholdt faktisk hadde kroket, men at den var stor var det ingen som helst tvil om.

– Jeg kjørte fisken hardt, da det er mye steiner på stedet, men så satte den av sted i et utras som ikke lignet grisen. Heldigvis klarte jeg å stoppe den, få den opp i vannflata og holde den der, forteller han.

Fiskekameratene trodde lenge det dreide seg om en stor sjøørret, men fiskens tynne halerot tilsa i så fall støing. Tempoet og kondisjonen på fisken vitnet derimot om noe helt annet.

– Etter åtte-ti minutter ropte fiskekompis Patrik, som stod litt lenger ute enn meg at dette var en monsterhavabbor. Da mistet jeg fullstendig kontoll over beina mine. Jeg kikket faktisk ned på dem, og de var fullstendig gele. Til slutt fikk heldigvis Patrik håvet fisken, og da var jeg så glad at jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre, sier storfiskeren til Hooked.

Havabboren ble veid til meget pene 3,4 kilo, fordelt på 74,5 centimeter. Med 0,30-fortom og mye stygg vegetasjon og stein på fiskeplassen, ble kampen av det nervepirrende slaget. Sjøørreten på 3,3 kilo han fikk i våres blekner ifølge fangstmannen selv sammenlignet med havabboren.

Havabbor Birger 2
Birger Hokholdt med drømmefisken sin, en havabbor på 3,4 kilo. (Foto: Privat)

– Jeg har aldri fått havabbor tidligere, så denne fisken overtgår alt. Dette må være den råeste fisken en kan oppleve på flueutstyr her til lands. Jeg har snakket med mange ivrige abborjegere, og de fleste sier at august er den beste tiden for å lykkes, så folk må bare utnytte sommeren godt, sier Hokholdt til Hooked.

(Video: UiB – Universitetet i Bergen)

Fisketurister slipper ut to av tre torsk de fisker i Norge, ifølge en rapport fra Havforskningsinstituttet. Dette tilsvarer mer enn en million torsk hvert eneste år. Torsken tåler trykkforskjellen godt dersom ting blir gjort riktig, men også fisken kan få dykkersyke.

Til helgen blir det invitert til fagsamling om ørretfiske og kultivering i Ål i Hallingdal. Arrangementet har fått navnet Villfiskfestivalen, og inkluderer mange gode foredrag, bokbad og musikk til langt på natt.

Av: Endre Hopland

Det er de to fiskekameratene Lars Monrad Vaage og Stein T. Bjella som står bak den aller første Villfiskfestivalen i Ål, og arrangørene legger ikke skjul på at de håper at det ikke blir den siste.

– Det hadde vært fantastisk om dette kunne blitt et årlig arrangement, og det tror vi også det har potensial til å bli, sier Stein T. Bjella til Hooked.

Kommende fredag dras altså Villfiskfestivalen 2015 i gang i Ål kulturhus og på Thon hotel Hallingdal. Det hele starter med bokbad, der Øystein Nord, Lars Nilssen og Trond Andersson spiller hovedrollene. Fra klokken 21.30 til langt på natt blir det musikk ved blant andre Ingrid Olava.

Lørdagen er satt av til faglig påfyll, og en rekke dyktige og kunnskapsrike foredragsholdere medvirker (se program under). Blir du ikke lurere i løpet av denne dagen, er du trolig smart nok. Fra klokken 20.30 er det på hotellet det skjer, og fra to scener kommer musikken til å runge til de lyse morgentimer. Festivalen avsluttes forøvrig med tennisturnering (!) søndagen.

Villfiskfestivalen

– Bakgrunnen for at vi drar i gang denne festivalen er rett og slett av både Lars Monrad Vaage og jeg selv er fryktelig nysgjerrige på livet under vann. Vi har fisket ørret i mange år begge to, og nå hadde vi lyst til å lage en fagsamling med gode foredrag om aktuelle problemstillinger knyttet til kultiveringsarbeid i Norge, sier Bjella til Hooked.

Bjella er selv musiker, og spiller sammen med Svartlamon Hardkor under festivalen. Den musikalske headlineren er unektelig Ingrid Olava, men arrangørene lover at det også er mye kvalitet i mange av de mindre kjente gruppene og artistene.

Ingrid Olava
Ingrid Olava. (Pressefoto)
Villfiskfestivalen 2
Svartlamon Hardkor. (Foto: Erlend Lånke Solbu)

– Nå håper vi folk kjenner sin besøkelsestid. Det går an å kjøpe billetter via kulturhuset, men ålinger flest møter vanligvis i døren. Kommer det 100 personer er vi fornøyd, men vi har plass til mange flere, og håper på 200 eller 300. Helt ærlig vet vi jo ikke hvor populært dette blir, da det aldri er gjort før, men vi er optimister og gleder oss veldig, sier Bjella til Hooked.

Les mer om Villfiskfestivalen 2015 her.

Etter en uke med perfekte forhold på Sørøya, er opplevelsene og inntrykkene mange. En rekke store fisker med forskjellig slektstre har sett dørken til de raske og stødige Arronet-båtene til Nordic Sea Angling i løpet av veldig lange fiskeøkter under midnattssolen, men breiflabben Audun F. Skjølberg pumpet opp fra dypet på Nordre Runningen mandag formiddag overgår dem alle. Beistet ble klokket inn til 27 kilo, og jubelbrølene runget over Lopphavet da kleppen fikk feste i fiskens underkjeve (se video).

PS: Stor og bildetung magasinreportasje fra Sørøya-turen kommer over sommeren. Det samme gjør en lengre video om det fantastiske fisket vi opplevde.

Fishspot.no legger til rette for fiske i Hedmark og Oppland på vegner av grunneierene i området. Nå kommer det hele i ny innpakning.

Av: Endre Hopland

– Hos Fishspot finner du oversikt over fiskemuligheter etter ørret, røye, harr og gjedde, i elver og vann og for alle ferdighetsnivåer. Fishspot ønsker å kombinere norske tradisjoner med moderne fiskeforvaltning for å møte dine forventinger, og vi håper våre nye hjemmesider både er til inspirasjon og gir deg informasjon når fiskeeventyr skal planlegges, sier Gudmund Nygaard i Fishspot til Hooked.

Skal du jakte storørret med flue, eller kanskje ta familien med på helgeutflukt? Fishspot har delt inn fisketilbudene i ulike kategorier, med tilbud for barn, din familie, og for avansert fluefiske.

– Vi har også delt inn alle våre tilbud kommunevis. Vet du hva du er på utkikk etter, kan du også prøve søkefunksjonen vår, sier Nygaard, som også lover at flere nyheter er på vei, både hva fisketilbud, overnattingsteder og funksjoner på Fishspot.no gjelder.

Ta en kikk på den nye fiskeportalen og la deg inspirere. Her finnes det mye moro og store opplevelser for både liten og stor.

Følg oss

16,817VennerLik